Άνοιξε ο δρόμος για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους οι παίκτες

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στις ενέργειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες ο ΠΣΑΠ κατά της απόφασης της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ανέστειλε τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή την απόφαση της Ομοσπονδίας, δεν επέτρεπε ουσιαστικά στους ποδοσφαιριστές να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους για την περίοδο πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων.

Τελικά, η υπόθεση πέρασε στα ανώτατα κλιμάκια, δηλαδή στη FIFA, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, με τη FIFPro να επεμβαίνει για το θέμα υπέρ φυσικά του ΠΣΑΠ.

Αποτέλεσμα των κινήσεων αυτών ήταν η FIFA να εξετάσει και μάλιστα να λάβει αποφάσεις για υποθέσεις ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της χώρας μας, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν λειτουργούσε κανονικά η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δικαίωσε την πλευρά των ποδοσφαιριστών, κάτι που δεν θα το έκανε σε διαφορετικές συνθήκες, αφού κατά κανόνα αυτές οι υποθέσεις είναι εκτός δικαιοδοσίας της.