“Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά” ο Κώστας Παπαδόπουλος

Το σημαντικό σε έναν αθλητή είναι η νοοτροπία του και το πώς αντιλαμβάνεται το άθλημα. Ειδικά σε ομάδες του επιπέδου όπως η Παναχαϊκή, οι παίκτες είναι αυτοί που λαμβάνουν κάποιες συνιστώσες από τους προπονητές τους και στο χέρι τους είναι να μπορέσουν να ακολουθήσουν το πλάνο.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος στις πρώτες του εμφανίσεις με την Παναχαϊκή εντυπωσίασε με το πάθος που έβγαζε στο γήπεδο, την αθλητικότητα, αλλά και την αντίληψή του.

Μέχρι στιγμής ο Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής πάει εξαιρετικά όσον αφορά τα οργανωτικά αλλά και εκτελεστικά του καθήκοντα, αφού έχει σημειώσει γκολ κόντρα στον Φωκικό, ενώ ήταν ο δημιουργός του γκολ στο χθεσινό ματς με τον Ιωνικό. Μάλιστα, η μπαλιά που βγάζει στο δεύτερο ημίχρονο στο Χρήστο Αραβίδη ήταν «όλα τα λεφτά».

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ιδανικό ξεκίνημα ο Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρυσι το χειμώνα έκανε το μεγάλο βήμα, αφήνοντας το Διαγόρα Βραχνεΐκων, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παναχαϊκή.

Να τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Ο παίκτης ήρθε πέρυσι στην Πάτρα μόνιμα καθώς σπουδάζει στην πόλη μας. Ο προπονητής Χρήστος Γκρέκας που έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα που τον γνώριζε, τον πήγε στα Βραχνέικα. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και το χειμώνα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «κοκκινόμαυρους».

Άλλη μεγάλη ιστορία αυτή. Ο «πιτσιρικάς» είχε έρθει τον περασμένο χειμώνα σε ένα δίτερμα με την ομάδα Νέων. Εκεί τον είδε ο Κύπριος προπονητής Απόστολος Μακρίδης που «άναψε το φως» για την απόκτησή του, όπως και έγινε.

Στο μοναδικό ματς που αγωνίστηκε πέρυσι ήταν κόντρα στον Απόλλων Πόντου (7-0) στη Ναύπακτο, όταν μπήκε αλλαγή στο 78ο λεπτό.

Έχει περάσει μάλιστα από την Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η «καψούρα» του προπονητή Γιάννη Πετράκη. Τον είχε “τσέκαρει” και είχε δώσει την έγκρισή του, ώστε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα των Ιωαννίνων, όπως και έγινε, συμμετέχοντας στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Το ξεκίνημα του είναι ονειρικό και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για τη συνέχεια.