Έδειξε την φετινή του ποιότητα ο Αχαϊός Σαραβαλίου

Αχαϊός Σαραβαλίου-Εθνικός/Πολύτεκνος 3-0 (30΄Λαζανάς, 38΄Μπαζάρογλου, 76΄Μούτσα)

Διαιτητής : Γιώργος Παπαδόπουλος

Καλύτερος καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ, ο Αχαϊός Σαραβαλίου κέρδισε με 3-0 τον Εθνικό/Πολύτεκνο και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους  φιλοξενούμενους, όταν στο 10’ λεπτό ο Δασκαλάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Σώζου.

Ο Αχαϊός άρχισε να παίρνει πρωτοβουλία στο παιχνίδι και απειλούσε την εστία του Σοφιανίδη.

Στο 30΄λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν από καταπληκτική κεντρική μπαλιά του Μιχαηλίδη στην πλάτη της άμυνας, ο Λαζανάς πλάσαρε για το 1-0.

Μάλιστα λίγα λεπτά μετά ο Μπαζάρογλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε και σε αμυνόμενο), διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Σαραβαλίου.

Στο β’ μέρος ο Εθνικός/Πολύτεκνος προσπάθησε για 20 λεπτά να γίνει απειλητικός, είχε καλή στιγμή στο 60’ λεπτό με τον Δασκαλάκη να διώχνει με τα χέρια το πλασέ προ κενής εστίας του Σώζου, ενώ στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Αρχικά ο Μούτσα στο 70’ λεπτό μετά την μπαλιά του Λαζανά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σοφιανίδη που μπλόκαρε, ενώ  ο υψηλόσωμος φορ των γηπεδούχων κατάφερε να σκοράρει στο 76’ λεπτό μετά από ωραία συνεργασία αρχικά του Λαζανά με τον Μιχαηλίδη και στην συνέχεια το ωραίο δικό του τελείωμα στο «γάμα» για το 3-0.

Στο 80’ λεπτό ο Λαζανάς έχασε τεράστια ευκαιρία σε πλασέ για το 4-0, με τον Σοφιανίδη να διώχνει με τα πόδια, ενώ η τελευταία καλή στιγμή ανήκει στον νεαρό Σπυρόπουλο, ο οποίος έπιασε χλιαρά ένα σούτ από τα πλάγια που πέρασε λίγο άουτ.

Τελικό αποτέλεσμα το 3-0, με την ομάδα του Αχαϊού να δείχνει την ποιότητα της και ότι θα είναι από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ ο Εθνικός/Πολύτεκνος έδειξε καλά στοιχεία και μια δεμένη και σκληροτράχηλη ομάδα που είναι ικανή να φτάσει στον στόχο της παραμονής.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Δασκαλάκης, Σωτηρόπουλος (82’ Δημόπουλος), Νικολόπουλος (70’ Γιαλένιος), Σακελλαρίου, Παπαδόπουλος, Ανδριέλος, Μιχαηλίδης, Μαντάς, Λαζανάς (82’ Σπυρόπουλος), Μπαζάρογλου (58’ Καλύβας), Μούτσα (82’ Ν. Σκλαβούνος).

ΕΘΝΙΚΟΣ/ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ (Κ. Θούας): Σοφιανίδης, Ασημακόπουλος (46’ Μπαντούνας), Αναγνωστόπουλος, Ραβαζούλας (63’ Βέρρας), Σταμόπουλος, Δημητρόπουλος, Στουπάκης (63’ Αλέμης), Κακαφώνης (82’ Μιχαλακέλης), Θοδωρής, Σπηλιωτόπουλος, Σώζος (74’ Μπεξής)