Έθεσε διορία για τα πρωταθλήματα

H UEFA θέλει στην αμέσως επόμενη τηλεδιάσκεψή της να έχει χειροπιαστά στοιχεία για κάθε πρωτάθλημα που έχει αναβληθεί και έθεσε διορία στις Λίγκες να έχουν ενημερώσει για το ακριβές πλάνο που θα μπορούν να εφαρμόσουν, μέχρι τις 25 Μαΐου! Στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία περιμένουν απαντήσεις και από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενούσαν φέτος το αναβληθέν Euro 2020…

Για τις 27 του Μάη προγραμματίστηκε η επόμενη κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA προκειμένου να γνωρίζει αν θα μπορεί να ολοκληρώσει το Champions League και το Europa League μέσα στον Αύγουστο, με δεδομένο πως μέχρι και τις αρχές εκείνου του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε αναβολή λόγω της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, η διορία που έχουν πλέον οι Λίγκες να παρουσιάσουν το πλάνο τους με ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης της φετινής αγωνιστικής περιόδου αλλά και για την ημέρα που θα κάνει σέντρα η επόμενη σεζόν, είναι η 25η Μαΐου, δυο μέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη.

Φυσικά, όσα θα έχουν συμπεριληφθεί στα πλάνα που θα παρουσιάσουν οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων θα έχουν να κάνουν με σύμφωνη γνώμη των Κυβερνήσεων των χωρών. Σε περίπτωση που τελικά κριθεί ότι δεν γίνεται να υπάρξει αθλητική δραστηριότητα νωρίτερα από τον Αύγουστο, τότε η UEFA θα δείξει κατανόηση και ενδεχομένως να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο των Playoffs.

Παράλληλα μέχρι και την 30η Απριλίου (την Πέμπτη δηλαδή), η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα περιμένει τις απαντήσεις από τις 12 πόλεις που επρόκειτο ν’ αναλάβουν τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων του Euro 2020. Το τουρνουά πήρε αναβολή ενός έτους και θα πρέπει να ξέρει η UEFA αν θα πρέπει να διαφοροποιηθεί κάτι στα σημεία που είχε προγραμματιστεί να γίνουν τα ματς ή θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια…

Πηγή: Gazzetta.gr