Τα νούμερα μίλησαν και ήταν αμείλικτα…

Το patragoal.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων του πρωταθλήματος στο δεύτερο γύρο της φετινής σεζόν που ολοκληρώθηκε χθες.

H Παναχαϊκή σε αυτή την… ειδική βαθμολογία τερμάτισε στην 6η θέση ισόβαθμη με τον Απόλλων Λάρισας με 12 βαθμούς τερματίζοντας 7η στην κατάταξη στο δεύτερο γύρο με μόλις 3 νίκες – 3 ισοπαλίες – 5 ήττες. Στην επιμέρους βαθμολογία όπως και στη γενική, ο Iωνικός διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ τα Χανιά που έκαναν εντυπωσιακή πορεία έχοντας στον β’ γύρο 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, ήτοι 24 βαθμούς με μοναδική ήττα αυτή στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (3-2).

Αήττητη στο δεύτερο γύρο και χωρίς ήττα στην έδρα της ολοκλήρωσε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ που τα πήγε περίφημα.

H Παναχαϊκή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε μαζέψει 17 βαθμούς και βρισκόταν εντός εξάδας με σχετική άνεση. Στο δεύτερο μισό μάζεψε 12 βαθμούς (5 λιγότερους δηλαδή) και έμεινε εκτός πλέι οφ.

Μάζεψε συνολικά 29 βαθμούς που όπως αποδείχτηκε δεν έφταναν για να μπει στην πρώτη εξάδα. Ο Διαγόρας είχε 30 βαθμούς και πήρε την 6η θέση παρότι όπως αποδεικνύει η ειδική βαθμολογία, έκανε και αυτός πολύ κακό γύρο.

Με τις ομάδες των πλέι οφ η Παναχαϊκή είχε συνολικά 6 ήττες, 3 ισοπαλίες και 3 νίκες με 8 γκολ ενεργητικό και 15 παθητικό.

Με τις ομάδες των πλέι άουτ η Παναχαϊκή είχε 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα με 10 γκολ ενεργητικό και 4 γκολ παθητικό.

Αναλυτικά η βαθμολογία του β’ γύρου:

Ιωνικός 26

Ξάνθη 25

ΠΑΕ Χανιά 24

Λεβαδειακός 21

Εργοτέλης 14

Παναχαϊκή 12

Απόλλων Λάρισας 12

Τρίκαλα 11

Διαγόρας 10

Δόξα Δράμας 10

ΟΦΙ 9

Καραϊσκάκης Άρτας 9