Ένας “πρώην” της Παναχαϊκής έβαλε “φωτιά” στο πρωτάθλημα!

Ο Λεβαδειακός επικράτησε στη ματσάρα της Νίκαιας με 2-3 του Ιωνικού για την 1η αγωνιστική των Play Off της Super League 2 και μείωσε στους 3 βαθμούς της διαφοράς με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού που βρίσκεται στην κορυφή αλλά πλέον δεν έχει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία! Το γκολ της νίκης σημείωσε ο “πρώην” της Παναχαϊκής, Νέστορας Μυτίδης στο 92ο λεπτό.

Ο Λεβαδειακός ήταν σαφώς ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο. Πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Κονέ στα 28 δευτερόλεπτα και είχε μία καλή κεφαλιά με τον Λιάγκα στο 9′. Τον Ιωνικό τον είδαμε επιθετικά μετά το πρώτο μισάωρο, αλλά και πάλι λίγα πράγματα.

Ο Ιωνικός με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε γκολ την πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς. Σε ένα δεύτερο 45λεπτο που τα είδαμε ΌΛΑ. Ο Ματσούκας μετά από κόντρα σε σουτ του Ομάρ στο 48′ έγινε κάτοχος της μπάλας και σκόραρε από κοντά. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει την υπεροχή και ανέκτησε το προβάδισμα του στο 69′ μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια. Όλα ξεκίνησαν με τον Μπιανκόνι, που έδωσε στον Νίλι, αυτός πάσαρε στον Νίκα, αυτός με το τακουνάκι πέρασε για τον Μαρίνο, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-2.

Οι Νικαιώτες προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς. Αρχικά έπεσαν πάνω στον Στογιάνοβιτς που με εκπληκτική διπλή επέμβαση σε Ρόλε και Μάναλη στο 71′, κράτησε το σκορ υπέρ των Βοιωτών. Δεν τα κατάφερε όμως στο 79′ όταν ο Μάναλης βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-2. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα τελειώσει έτσι, ο Μυτίδης με σουτ μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-3 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου) 78′ Κουιρουκίδης), Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Μουμίν, Γκοτσούλιας(46′ Νιάσε), Ματσούκας(86′ Μουστάκης), Βλαχομήτρος(64′ Μάναλης), Ρόλε, Κάστρο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τ. Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Καραχάλιος, Θεοχάρης(56′ Μαρίνος), Κονέ(85′ Τζημόπουλος) , Νίκας, Παναγιώτου, Νίλι(75′ Κωστή), Πολέτο(85′ Μυτίδης), Συμελίδης(56′ Μπιανκόνι)