Ένας πρώην της Παναχαϊκής “πλήγωσε” τον Παναθηναϊκό

O ΠΑΣ Γιάννενα με βασικούς τους Χρήστο Ελευθεριάδη και Γιάννη Κάργα πρώην παίκτες της Παναχαϊκής επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο και έκανε ένα μικρό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει με το… καλημέρα, καθώς μόλις στο 2′ ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Βιγιαφάνιες και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1.

Η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο ήταν καίρια. Οι Ηπειρώτες πίεσαν ασφυκτικά τα μετόπισθεν των πράσινων για 25 λεπτά και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο συγκεκριμένο διάστημα, φτάνοντας στην ισοφάριση με εξαιρετικό σουτ του Παμλίδη έξω από την περιοχή στο 21′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να ασκεί πίεση στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και να δημιουργεί υποσχόμενες ευκαιρίες, καταφέρνοντας να φτάσει δίκαια στην ανατροπή από στατική φάση στο 66′ με κεφαλιά του Κάργα από εκτέλεση κόρνερ του Πέερσμαν που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ως αλλαγή πέρασε στην αναμέτρηση ο Πατρινός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Αθανασακόπουλος παίρνοντας τη θέση του Αλεξανδρόπουλου στο 70ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (82′ Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (89′ Νάουμετς).

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (83′ Σπ. Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (70′ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (80′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70′ Καρλίτος).