Ένα βήμα πριν την άνοδο οι Λύκαινες Αιγιάλειας

του Βύρωνα Ξυπολιά

Πορεία ανόδου πραγματοποίησαν την φετινή χρονιά στην Γ΄ Εθνική και στον 4ο όμιλο οι Λύκαινες Αιγιάλειας.

Η ομάδα του Αιγίου βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος στο (-3) από την 1η θέση και την Νίκη Τραγανού και εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα κοντραριστούν με την ομάδα της Ηλείας την 9η αγωνιστική.

Οι Λύκαινες θέλουν μόνο την νίκη, σαφώς για να πάρουν και μια μικρή “εκδίκηση ” για την ήττα του πρώτου γύρου με σκορ 2-1, αλλά και για να καπαρώσουν την πρώτη θέση και την άνοδο στην Β΄ Εθνική.

Πρώτη σκόρερ της ομάδας με 16 τέρματα είναι η Μαρία Παπαπέτρου η οποία βρίσκεται και στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ. Επίσης την ακολουθούν η Γιάννα Λαλιώτη (12), Κατερίνα Έρδα (7), Ιωάννα Φάτσια (4) και Γεωργία Ευγενοπούλου, Τριάδα Γιαννοπούλου με ένα τέρμα αντίστοιχα.

Στο www.patragoal.gr μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Βασίλης Παπαϊωάννου καθώς και η αρχηγός Δέσποινα Νικολάου.

«Το φετινό πρωτάθλημα διακόπηκε πριν το ντέρμπι με την Νίκη Τραγανού, που θα έκρινε τον πρωταθλητή.  Με αυτές τις πρωτοφανείς καταστάσεις που ζούμε το τι θα γίνει, αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα, σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς ή αντίπαλη ομάδα όλα είναι αβέβαια.

Το μέλλον του πρωταθλήματος είναι άγνωστο αλλά για εμάς οι βασικοί μας στόχοι έχουν επιτευχθεί. Η ομάδα έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία της Αιγιάλειας, βλέπουμε ότι σιγά σιγά τα μικρά κορίτσια ενδιαφέρονται και ξεπερνιέται το ταμπού «κορίτσι και ποδόσφαιρο».

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε, επιτέλους, παιδικό τμήμα στο οποίο ελπίζουμε πολύ για το μέλλον της ομάδας. Η νέα Δημοτική Αρχή αρχίζει να μας στηρίζει και τα προβλήματα στέγασής μας σιγά σιγά επιλύονται. Μια Λύκαινα, η Αλεξία Παπαδοπούλου μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας. Το Γενάρη  δόθηκε δανεική στης Ελπίδες Καρδίτσας για να «ψηθεί» και τα πρώτα της γκολ μας έχουν κάνει πολύ υπερήφανους για αυτή.

Μένουμε όλοι σπίτι, να έχουμε πρώτα απ’ όλα την υγειά μας και μπάλα θα ξαναπαίξουμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Δείτε όσα δήλωσε στο patragoal.gr η αρχηγός της ομάδας, Δέσποινα Νικολάου:

«Ξεκινώντας την χρονιά είχαμε κάποιες δυσκολίες με το γήπεδο και παρόλο που ανεβήκαμε πέρσι στην Β΄ Εθνική αποφασίσαμε να μείνουμε στην Γ΄ Εθνική με στόχο φέτος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας το πρωτάθλημα οι οιωνοί ήταν ευχάριστοι, καθώς αρκετές κοπέλες έδειξαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το άθλημα. Και ενώ η πορεία μας ήταν καλή, στα μέσα της χρονιάς με κάποιους τραυματισμούς και ασθένειες κάποια κορίτσια δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται στις προπονήσεις.

Αποτέλεσμα  να χάσουμε εκτός έδρας από την καλά προπονημένη ομάδα της Νίκης Τραγανού με σκορ 2-1, που μας άφησε στη 2η θέση προσωρινά.Θα τις αντιμετωπίζαμε εντός έδρας, αλλά προέκυψε αυτή η συνθήκη με τον ιό με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα.

Ανυπομονούμε όλοι τα πράγματα να πάνε καλά και να επιστρέψουμε στα γήπεδα, έτσι ώστε να δώσουμε αυτόν τον σημαντικό αγώνα που όλοι περιμένουμε καθώς μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο αγώνας της χρονιάς».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς για τις Λύκαινες Αιγιάλειας:

1η αγωνιστική Λύκοι Αιγιάλειας – Ακαδημία Δόξα 98′ 5-0

2η αγωνιστική Άρης Τρίπολης – Λύκοι Αιγιάλειας 0-3

3η αγωνιστική Λύκοι Αιγιάλειας – ΑΕ Καλαβρύτων 7-0

4η αγωνιστική Νίκη Τραγανού – Λύκοι Αιγιάλειας 2-1

5η αγωνιστική Λύκοι Αιγιάλειας – Αυτόνομη Πατρών 11-0

6η αγωνιστική Ακαδημία Δόξα 98′ – Λύκοι Αιγιάλειας 0-4

7η αγωνιστική Λύκοι Αιγιάλειας – Άρης Τρίπολης 3-2

8η αγωνιστική ΑΕ Καλαβρύτων – Λύκοι Αιγιάλειας 0-7