Ένα Πατρινόπουλο “καθάρισε” στο ντέρμπι της Ρόδου

Ο Ιάλυσος επικράτησε με 2-1 της Ρόδου στο ντέρμπι στο σμαραγδένιο νησί για την 16η αγωνιστική στον Νότιο Όμιλο της Football League. Η Ρόδος μπήκε καλύτερα στο ματς. Στο 12′ άγγιξε το 1-0 με τον Αρναρέλλη να μην μπορεί να νικήσει τον Ανδρούτσο, αλλά ο Ιάλυσος ήταν αυτός που βρήκε το γκολ με πέναλτι στο 25′.

Το κέρδισε ο Χατζησάββας από μαρκάρισμα του Νικολόπουλου και ο ίδιος παίκτης το μετέτρεψε σε γκολ. Η Ρόδος προσπάθησε να αντιδράσει. Κάποια μακρινά σουτ και γεμίσματα από στημένα ήταν αναποτελεσματικά. Ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μία άστοχη κεφαλιά του Τσίπρα για την Ρόδο στο 43′. Στην επανάληψη, ο Βελιτζέλος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά και πάλι οι προσπάθειες των παικτών του ήταν άστοχες (με πιο χαρακτηριστική το σουτ του Σερέντιουκ στο 58′).

Τελικά το γκολ το πέτυχε ο Ιάλυσος με έναν πατρινό ποδοσφαιριστή. Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, Ανδρέας Μαστραντωνάκης έκλεψε την μπάλα από τον Χύσι, βγήκε μόνος απέναντι από τον επίσης “πρώην κοκκινόμαυρο”, Βαγγέλη Πίτκα τον οποίο και νίκησε, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Ρόδος μείωσε στο 78′ σε 2-1 με σουτ του Ριτάκο από τα 25 μέτρα, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο στα τελευταία λεπτά και πέταξε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Συνθέσεις:

ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Καψάλης (85′ Μακρυδημήτρης), Πεχλιβανόπουλος, Χύσι, Μπαξεβάνος, Δελαπόρτας, Μαρτσάκης (64′ Λίχτυ), Νικολόπουλος (46′ Ριτάκο), Τσίπρας, Αρναρέλλης (75′ Βουργουτζής), Σερέντιουκ (75′ Μακρής).

ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράϊ, Καρπαθάκης, Καντούτσης (75′ Καντούτσης), Μανιώτης, Γιώργου (85′ Καραμανώλης), Μαστραντωνάκης (82′ Σταθόπουλος), Παπαδόπουλος, Χατζησάββας, Παπουτσογιαννόπουλος.