Ένα “σύστημα” που δεν συγχωρεί ήττα…

Εκτός τελικού των μπαράζ έμειναν Θύελλα Πατρών και Άρης Πατρών, μετά τις χθεσινές ήττες  με 0-1 από τον Παναιγιάλειο και Πανμοβριακό αντίστοιχα, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επάνοδο τους μετά από χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες. Αντίθετα Παναιγιάλειος και Πανμοβριακός πήραν πανηγυρικές προκρίσεις, βρέθηκαν σε καλύτερη κατάσταση και με βάσει τα δύο παιχνίδια, πέρασαν δίκαια στον τελικό.

Για την Θύελλα, αυτή ήταν και η μοναδική της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ήταν και τόσο σημαντική και στοίχισε στην ουσία όλη την χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Θύελλα απώλεσε μόλις δύο βαθμούς, ο Άρης Πατρών 8 βαθμούς, ο Παναιγιάλειος 9 βαθμούς και ο Πανμοβριακός 13 βαθμούς.

Και όμως στον τελικό πέρασαν οι Παναιγιάλειος και Πανμοβριακός που τερμάτισαν 2οι, αφήνοντας πικρία στις δύο ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Από την άλλη, αυτό ήταν κάτι που το ήξεραν από την αρχή οι ομάδες, αλλά που σίγουρα δεν είναι και το πιο δίκαιο σύστημα διεξαγωγής σε ένα πρωτάθλημα.

Σημαντικό το γεγονός για γεμάτα γήπεδα και ενδιαφέρον σε τέτοιους αγώνες, αλλά καλό είναι μελλοντικά να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο που θα σέβεται τον ιδρώτα και τις τσέπες κάποιων παραγόντων κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς και όχι μιας εβδομάδας…