Ένσταση κατά του ΑΠΣ Πάτραι για αντικανονική συμμετοχή

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilia.news, οι άνθρωποι του Πανηλειακού επιβεβαιώνουν ότι θα καταθέσουν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του Πάτραι!

Προφανώς και δεν αναφέρουν ποιος είναι ο παίκτης, αλλά είναι γνωστό ότι αφορά τον Θόδωρο Σαμπανέι, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C.

Oι άνθρωποι του Πάτραι είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις και έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση που ο Πανηλειακός προχωρήσει στην ένσταση (έχει δικαίωμα να το κάνει μέχρι αύριο Παρασκευή στις 19.00).

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Προπονητών «ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται.

Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής.

Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως Προπονητής καθ’ όλη την διάρκεια της Αγωνιστικής Περιόδου».