Έτοιμοι οι “πορτοκαλί” για τη ρεβάνς

Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες θα αγωνιστεί, σήμερα το απόγευμα η ομάδα του Προμηθέα η οποία υποδέχεται το Λαύριο Megabolt για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Η Πατρινή ομάδα θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο για να συνεχίσει την αναρρίχηση της στο βαθμολογικό πίνακα αλλά και για πάρει την άτυπη ρεβάνς για την ήττα της περασμένης Τετάρτης.
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επιστρέφει στην Πάτρα μετα από δυο δύσκολα εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και Λαύριο όπου είχε απολογισμό μια νίκη και μια ήττα.

Στα συν ότι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, Τζουάν Έβανς ο οποίος πλέον έχει κάνει ορισμένες προπονήσεις και θα έχει προσαρμοστεί σε υψηλότερο βαθμό στο κλίμα της ομάδας. Σε επίπεδο προϊστορίας, μπορεί το Λαύριο Megabolt να νίκησε στο εξ αναβολής παιχνίδι του πρώτου γύρου, ωστόσο ο Προμηθέας συνεχίζει να έχει σημαντικό προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αγώνων, αφού μετράει οχτώ νίκες έναντι δύο του αντιπάλου του.

Ειδικότερα στα ματς της Πάτρας ο Προμηθέας δεν έχει απώλειες, έχοντας κάνει το 5/5 σε ματς που κρίθηκαν με διαφορές 3-11 πόντων. Η αχαϊκή ομάδα νίκησε στο ματς της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-18 με 98-87 (Πράδερ 22, Φαγιέ 19 – Μέιερ 16π, 7ρ, 4ασ, Μουρ 14π, 9ασ) και στο ματς της περσινής σεζόν με 77-66 (Τσέις Φίλερ 18π, 4/4τρ, Οκτάβιους Έλις 13 – Μαλίκ Ντάιμ 14π, 11ρ, Κάιλ Άλμαν 14).

Η πιο δύσκολη νίκη της ήταν εκείνη του αγώνα της σεζόν 2016-17, όταν επικράτησε με 64-61 (Κλαρκ 15, Καβέλ Τζόνσον 10 – Γιανγκ και Μπολντς 17). Το θετικό για τον Μάκη Γιατρά είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Tο παιχνίδι Προμηθέας Πατρών.-Λαύριο θα σφυρίξουν οι Καρακατσούνης-Καρομηλάς-Πιτσίλκας (Πίγκας). Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο «Δημ. Τόφαλος» και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και διαδικτυακά από την ERTflix (ERT Sports 2) και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

ΟI ΣΥΝΔΕΤΙΚΟI ΚΡΙΚΟI

O Πέτρος Γερομιχαλός απο τη σεζόν 2015-16 μέχρι και τη σεζόν 2018-19 φορούσε τα χρώματα του Προμηθέα. Τα 2 τελευταία χρόνια (2019-20, 2020-21) αγωνίζεται με τη φανέλα του Γ.Σ. Λαυρίου.
Ο άλλος συνδετικός κρίκος των δυο ομάδων ειναι ο Μιχάλης Λούντζης ο οποίος ήταν παίχτης του Λαυρίου τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 καθώς το καλοκαίρι του 2020 μετακόμισε στη Πάτρα.

Στο δικό του blog στο site του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Λούντζης ανέφερε τα εξής:

“Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο αγώνα, καθώς αντιμετωπίζουμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Το Λαύριο Megabolt είναι μια ομάδα που παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ και έρχεται στην Πάτρα μ’ ένα σερί 8 συνεχόμενων νικών, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διακόψουμε αυτό το σερί και να μπούμε στο 2ο γύρο μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουμε σε τροχιά τετράδας.

Πρέπει, λοιπόν, να μπούμε στο παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένοι και ν’ αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στο Λαύριο. Επιπλέον, θα χρειαστούμε να εμφανιστούμε με ακόμα περισσότερη ενέργεια από το παιχνίδι της Τετάρτης, προκειμένου να καταφέρουμε να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους και να ελέγξουμε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Πιστεύω πως θα έχουμε ένα θεαματικό αγώνα από 2 ποιοτικές ομάδες με κοινή φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, αλλά στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε”.