Έτσι θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου στον ανοικτό χώρο του Ενωσιακού γηπέδου «Ανδρέας Κάνιστρας» στο Πετρωτό. Η διοίκηση της ΕΠΣΑ έστειλε την λίστα με 58 σωματεία που έχουν κάνει την διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα 42 σωματεία που έχουν πάρει ήδη Αθλητική Αναγνώριση.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οφείλει δέκα ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία να στείλει την επίσημη λίστα με τα σωματεία που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περιοχή της Αιγιάλειας δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο πέντε σωματεία. Τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στα Μητρώα της ΓΓ Αθλητισμού μπορούν να παραβρεθούν στην γενική συνέλευση, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα λόγου, αλλά ούτε δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ξεχωριστό για τον πρόεδρο και ενιαίο για το διοικητικό συμβούλιο και το νέο Δ.Σ της Ένωσης θα είναι 15μελές. Όμως σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο τα αναγνωρισμένα σωματεία που θα μπορούν να ψηφίσουν θα μπορούν να βάζουν μέχρι 10 σταυρούς αφού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν τα 2/3 των υποψηφίων.

Θα βάλουν ένα σταυρό για τον πρόεδρο και εννέα σταυρούς για τους υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο ώστε να είναι αδιάβλητη η διαδικασία εκλογής των νέων μελών. Για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Εκλογικής Επιτροπής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας κάθε σωματείο –μέλος που θα έχει δικαίωμα ψήφου μπορεί να υποδεικνύει ένα υποψήφιο μέλος.