Έχασε, αλλά δεν… χάθηκε ο Απόλλων Πατρών

Την αστοχία του, αλλά και την απουσία του Διαμαντάκου “πλήρωσε” ο Απόλλων Πατρών ο οποίος έχασε πριν λίγο με 76-67 εκτός έδρας από το Μαρούσι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού Β ΄η πατρινή ομάδα υποχώρησε στην 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά διατηρεί ελπίδες ακόμα για την απευθείας άνοδο, (εφόσον κάνει το δύο στα δύο έχει πάντα την τύχη στα χέρια του).

Η ομάδα της Πάτρας οφείλει να βελτιώσει την εικόνα της στο ματς με την Καρδίτσα και να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Περιβόλα στο τελευταίο ματς με διαφορά (+4 πόντων) για να επιστρέφει στη φυσική του θέση στη Basketleague. Κακή φιλοξενία από το Μαρούσι που απογοήτευσε για ακόμα μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 για τη εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, με τον Γκαγκαλούδη και τους λοιπούς συγγενείς να είναι ιδιαίτερα προκλητικοί.

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Πιτσίλκας-Κατραχούρας (Τεφτίκης)
Δεκάλεπτα: 18-14, 38-33, 56-46, 76-67
Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Στασινός 12 (1), Παπαγιάννης 8 (2), Ξύδας 12 (2), Σουρλής, Προίσκος 2, Κανέλλης, Χατζηδάκης 7, Παπαγεωργόπουλος 2, Αρνόκουρος 2, Δούκας, Γκαγκαλούδης 31 (5).
Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Τσιακμάς 7 (1), Νιφόρας, Αγγέλου 15 (3), Ζούμπος 7, Πουλιανίτης 12, Μολφέτας 17, Μπαζίνας 5 (1), Αντωνάκης 4 (1).

Πρώτος ο Ολυμπιακός Β΄

Ένας ανώτερος Ολυμπιακός Β’ είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος και νίκησε 91-76 τον Πανερυθραϊκό, κάνοντας άλλο ένα σημαντικό βήμα για την απευθείας άνοδο. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες ήταν οι Νικολαΐδης και Παπαδιονυσίου με 22π. και 20π. αντίστοιχα, με τον Σκουλίδα να προσθέτει 19π.

Από την ομάδα των βορείων προαστίων, ξεχώρισαν οι Φιλιππάκος και Βουγιούκας με 16π. και 14π.