Έχασε στο Αλεξάνδρειο ο Προμηθέας

PHOTO: Intime News

Ο Άρης σε ένα απόγευμα-γιορτή επικράτησε με 95-79 του Προμηθέα με μία εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Βασίλη Τολιόπουλο μπροστά στα μάτια του Νίκου Γκάλη και της ομάδας του 1986. Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα play-offs με μειονέκτημα έδρας, όπως και ο Προμηθέας τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε με περισσότερη ορμή στην αναμέτρηση. Με πίεση πάνω στην μπάλα, τον Τολιόπουλο να δίνει σκορ και τον Γκούντγουϊν να συμπληρώνει. Ο Ντάνγκουμπιτς μείωσε σε 12-7 αλλά ο Γκούντγουϊν έκανε θραύση στα δύο καλάθια, με το τρίποντο του Τολιόπουλου και ένα λέι-απ του Νότε να φέρνουν τη διαφορά στους 15 (26-11, 8′).

Ο Προμηθέας προφανώς θα έβρισκε τρόπο να αντιδράσει και βρήκε αποκούμπι στα μακρινά σουτ του Κουλμπόκα. Με ένα τέτοιο ο Λιθουανός έκοψε τη διαφορά στους 4 πόντους (33-29, 14′) αλλά ξανά ο Άρης βρήκε αντίδραση. Πρώτα ήταν ο Νότε που επέστρεψε και πήρε πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα με έξι σερί πόντους για το 38-29. Η παρουσία του Σανόγκο έφερε έξτρα ενέργεια για τους «κιτρινόμαυρους» που κατάφεραν να διατηρήσουν διψήφιες διαφορές στο φινάλε του ημιχρόνου (51-40).

Το δεύτερο μέρος είχε συνέχεια των όσων εντυπωσιακών έκανε ο Τολιόπουλος. Ο γκαρντ του Άρη πραγματοποίησε ένα πάρα πολύ γεμάτο παιχνίδι σε εκτέλεση και δημιουργία, φτάνοντας τις 6 ασίστ και τους 16 πόντους μετά από ένα ακόμα τρίποντό του στο 26′, με τον Άρη να προηγείται 68-49. Λύση για τον Προμηθέα δεν υπήρχε, αφού εκτός από άστοχος, δεν μπορούσε να ματσάρει την ενέργεια του Άρη ούτε με τη ζώνη. Ο Τολιόπουλος βρήκε εντυπωσιακά τον Χόρχλερ για το κάρφωμα και το Nick Galis Hall σηκώθηκε στον αέρα μετά το 74-55.

Το πόδι δε βγήκε από το γκάζι για τον Άρη σε κανένα σημείο για τους γηπεδούχους. Ο Μήτρου-Λονγκ ήταν άξιος συνεχιστής στο έργο του Τολιόπουλου σε ενέργεια και αποφάσεις. Ο Τόμασον σκόραρε τέσσερις σερί πόντους και ο Μουράτος με τρίποντο μείωσε σε 83-70 (26′) και ο Τανούλης έδωσε συνέχεια στο σερί για το 83-75, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Η απάντηση όμως ήταν ένα τρίποντο του Νότε μετά από το τάιμ άουτ του Καστρίτη, που ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη, αφού… έκοψε τα πόδια των Πατρινών, για να ακολουθήσει ένα ακόμα του Χόρχλερ και έτσι φτάσαμε στο 95-79.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-40, 76-57, 95-79