Ήττα για Προμηθέα – Ζούρος: «Oι μεγάλες ελλείψεις μας δημιουργούν πρόβλημα»

Κάνοντας λάθη σε κρίσιμά σημεία και έχοντας περιορισμένες λύσεις λόγω των απουσιών των Γκίκα, Ρει, Χαντ και Ρογκαβόπουλου, η ομάδα του Προμηθέα έχασε εκτός έδρας με 68-61 από τον Κολοσσό Ρόδου για την 21η αγωνιστική της Βasket League. Από τον Προμηθέα, ξεχώρισαν οι Δ. Αγραβάνης και Γκραντ με 14π. και 13π. αντίστοιχα. Ντεμπούτο με την ομάδα της Αχαΐας έκαναν οι Φράνκαμπ και Γ. Αγραβάνης, έχοντας 8π. και 1π. αντίστοιχα.

Οι Αχαιοί μπήκαν δυναμικά στη μάχη στο κλειστό Καλλιθέας όμως ο φρομαρισμένος Κολοσσός δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει με δυο μεγάλα καλάθια των Σλαφτσάκη και Ποτ ο έλεγχος πέρασε και πάλι στα χέρια τους με 8-5 στο 3’. Ο Φράνκαμπ έδινε λύσεις επιθετικά στους φιλοξενούμενους όμως το προβάδισμα παρέμεινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου για το 17-13.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη διατήρησαν τα ηνία του αγώνα με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε διψήφια επίπεδα λίγο πριν το ημίχρονο στη Ρόδο (35-25 στο 19’) . Ο Αγραβάνης ευστόχησε για τρεις με μπάζερ μπίτερ για το 35-28 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στην επιστροφή με τους Γκραντ και Φράνκαμπ να «γκρεμίζουν» το τείχος της διαφοράς (35-32 στο 22’). Οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις στην επίθεση αποδεικνύοντας την ποιότητά τους για να φτάσουν και πάλι στο +10 στο 5 (44-34). Προς το τέλος του δεκαλέπτου Φράνκαμπ και Γκραντ ανέλαβαν και πάλι δράση στην επίθεση για να πάνε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -4 (50-46).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η τρίποντη «καταιγίδα» των Αχαιών έσβησε την πρωτοκαθεδρία του Κολοσσου με το ματς να γίνεται ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια, αφού η αστοχία των φιλοξενούμενων έκανε εκ νέου την εμφάνισή της. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πέταξαν στα σκουπίδια συνεχόμενες κατοχές, την ώρα που εκείνοι του Ηλία Καντζούρη ήταν εύστοχοι από την γραμμή των βολών, διασφαλίζοντας μέχρι το φινάλε το προβάδισμα και, εν τέλει, τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-28, 50-46, 68-61

Ζούρος: «Oι μεγάλες ελλείψεις μας δημιουργούν πρόβλημα»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Προμηθέας με τραυματισμούς αναφέρθηκε ο Ηλίας Ζούρος εξηγώντας πως οι ελλείψεις επηρεάζουν σημαντικά το ροτέισιον

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Προμηθέα:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κολοσσού για τη νίκη. Γίνεται μία καλή δουλειά από τον κόουτς Καντζούρη, η ομάδα είναι δεμένη. Παίζουν καλό μπάσκετ και είναι μαχητικοί. Συγχαρητήρια στον κόσμο, ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα. Από την πλευρά μας, θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μαχητικότητά τους, γιατί πάλεψαν.

Από την άλλη, είναι οφθαλμοφανές ότι έχουμε πρόβλημα αυτή την στιγμή συνεργασιών και χημείας. Είχαμε δύο καινούριους παίκτες που ήταν το πρώτο ματς που έπαιξαν, μετά από μία προπόνηση. Έχουμε μεγάλες ελλείψεις, που μας δημιουργούν πρόβλημα στη διάρκεια του παιχνιδιού και στους ψηλούς και στους κοντούς.

Δεν βγαίνει εύκολα το ροτέισον. Αυτό το διάστημα δεν είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε. Ευτυχώς, η διοίκηση ενίσχυσε την ομάδα με δύο παίκτες και αυτό θα μας βοηθήσει να προπονηθούμε καλύτερα και να βρούμε ρυθμό και να γίνουμε ανταγωνιστικοί, όπως ήμασταν πριν».