“Αγκαλιά” με το πρωτάθλημα η ομάδα του Ίσραελ Κολ

Απόλλων Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ έδωσαν μία εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2, πήγαν στο +4 στη βαθμολογία και φουλάρουν για τον τίτλο. Στους πρωταγωνιστές ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, ο Αργεντίνος Ίσραελ Κολ που αγωνίζεται στη βασική ενδεκάδα του Απόλλωνα.

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις από τα πρώτα λεπτά. Καλύτερα ξεκίνησε ο ΑΠΟΕΛ, είχε δύο ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ. Ωστόσο, στο 20′ ο Πίττας άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά μετά ο Μαυρίας έκανε το 2-0 μετά από σοβαρό λάθος του Νεόφυτου Μιχαήλ, πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρα Τρίπολης.

Εκείνος που μείωσε ήταν ο Σάτσιας στο 61′ και με τον ΑΠΟΕΛ να πιέζει για την ισοφάριση ο Απόλλων βρήκε στο 72′ το 3-1 με τρομερό τελείωμα του Γιάνγκα. Τρία λεπτά μετά ο Ορκιασβίλι έβαλε γκολάρα, αλλά το 3-2 έμεινε έως το φινάλε.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δεν μπορούσε να νικήσει εδώ και εννιά σερί παιχνίδια, αλλά το σερί έσπασε την κατάλληλη στιγμή. Απομένουν δύο αγωνιστικές και θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Απόλλων για να χάσει το πρωτάθλημα. Ενδεκαδάτος και αναντικατάστατος ο Αργεντικός Ίσραελ Κολ που πέρασε από την Παναχαϊκή επί Παναχαϊκής Συμμαχίας.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Α.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (78′ Φιλιώτης), Χάμπος (67′ Β.Γιοβάνοβιτς), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Σπόλιαριτς (57′ Νογιόκ), Κολ, Ντιγκινί (67′ Ογκέντα), Πίττας, Νταμπό (57′ Γιάνγκα).

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μιχαήλ, Πέδρο, Καρώ, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Σατσιάς (83′ Ντανίλο), Σόουζα, Σαρφό (89′ Στ.Γεωργίου), Θεοδώρου (57′ Ντονγκαλά), Νατέλ (57′ Οκριασβίλι), Μάγκλιτσα (83′ Εφραίμ).