Αδίκησε τον εαυτό του ο Αχαιός Σαραβαλίου

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της του πρώτου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας με μόλις 14 βαθμούς τερμάτισε ο Αχαιός Σαραβαλίου. Οι “μπλε” έχοντας ένα δυνατό ρόστερ σε πολλά παιχνίδια αδίκησαν πλήρης τον εαυτό τους με αποτέλεσμα μοιραία να βρεθούν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε ο παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας Σοφοκλής Παναγόπουλος, ενώ στο έργο του αυτό είχε ως βοηθό του τον Κώστα Αγοράκη. Σημείο αναφοράς είναι πως ο 45χρονος φόρεσε τα γάντια και υπερασπίστηκε τα γκολπόστ του Αχαιού σε 3 παιχνίδια λόγω έλλειψη των τερματοφυλάκων της ομάδας.

Στην άμυνα του Αχαϊκού ξεχώρισε η εμπειρία του Νίκου Ανδριέλου (ο οποίος ψηφίστηκε και στην καλύτερη 11αδα του ομίλου). Στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπερίσχυσε η εμπειρία του Μάριου Γκλαβά (πρώτος σκόρερ της ομάδας), ενώ μεσοεπιθετικά ξεχώρισε ο Γιάννης Μπαζάρογλου και ο Μάκης Πρίφτης.

Η ομάδα του Σαραβαλίου στο φετινό πρωτάθλημα είχε απολογισμό 2 νίκες 8 ισοπαλίες και 12 ήττες. Εντός έδρας η ομάδα μέτρησε 1-4-6 ενώ τον ίδιο απολογισμό είχε και εκτός έδρας.

Η επιθετική γραμμή της ομάδας ήταν κακή, αφού κατάφερε να σημειώσει μόλις 18 τέρματα (2η χειρότερη επίθεση του ομίλου), ενώ κακή θεωρείται και η αμυντική της γραμμή, αφού δέχθηκε 41 τέρματα.

Πρέπει να αναφερθεί πως οι “μπλε” ήταν ομάδα της ισοπαλίας, καθώς μέτρησε 8 “Χ” στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γκλαβάς με 4 τέρματα ενώ τον ακολούθησαν οι Μπαζάρογλου και Πρίφτης με 3 τέρματα, 2 τέρματα είχε ο Κασπιρης και από 1 τέρμα είχαν οι Ανδριέλος, Α.Σωτηρόπουλος, Μπακλέσης, Παντελής και Νάνος.

Καλύτερη στιγμή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πήγασο Μπεγουλακίου με σκορ 2-1 την 8η αγωνιστική μία νίκη που προήλθε με ολική ανατροπή. Επίσης στο κύπελλο ερασιτεχνών η ομάδα αποκλείστηκε στην Β΄ φάση από την ισχυρή Θύελλα Πατρών με σκορ 0-1.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς