Αετός Ρίου: Στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του Δικτύου Σχολών Παναθηναϊκού

Όπως είναι γνωστό, η ακαδημία του Αετού Ρίου συμμετέχει στο δίκτυο Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, μια συνεργασία που όπως αποδεικνύεται έχει πολλές προεκτάσεις. Μία από αυτές ήταν η πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού για ενημέρωση του δικτύου Ακαδημιών του, μέσω ενός διαδικτυακού σεμιναρίου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου.  Εκ μέρους του Αετού Ρίου πήραν μέρος στο σεμινάριο οι προπονητές του συλλόγου.

Όπως ανακοίνωσε η Σχολή του Κενταύρου «το Σάββατο, ήταν πραγματικά μια πολύ εποικοδομητική 1η ημέρα αυτού του σεμιναρίου που είχαν την δυνατότητα να ζήσουν προπονητές και υπεύθυνοι του Πράσινου Δικτύου από όλη την Ελλάδα, όπου κέρδισαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες από τους κ.κ. Μπέκα, Κασταμονίτη και Κασαπάκη.

Ενόψει της συνεχιζόμενης αναστολής των προπονήσεων και των αγώνων για όλες τις συνεργαζόμενες Σχολές της πράσινης οικογένειας, η Διοίκηση του Δικτύου έχει ορίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων, με απώτερο στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (προπονητές – υπεύθυνοι Σχολών PSS – αθλητές – γονείς).

Η αρχή των δράσεων έγινε με την έναρξη του ετήσιου σεμιναρίου για τους προπονητές και τους Υπεύθυνους των Σχολών PSS.

Το Σάββατο, μέλη του επιστημονικού προσωπικού και του προπονητικού επιτελείου τόσο της Α΄ Ομάδας της ΠΑΕ όσο και της Ακαδημίας αυτής, συμμετείχαν στο πρώτο αυτό ετήσιο σεμινάριο των σχολών PSS, το οποίο διοργανώθηκε διαδικτυακά (μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας).

Πέραν του επιστημονικού προσωπικού του πράσινου Δικτύου, κεντρικοί ομιλητές στο σεμινάριο ήταν οι κάτωθι: Βαγγέλης Μπέκας, Γυμναστής Ακαδημίας, Παναγιώτης Μπαρτζώκας, Προπονητής Τερματοφυλάκων Ακαδημίας, Μάνος Κασαπάκης, Υπεύθυνος Φυσιοθεραπευτών Α΄ Ομάδας, Κώστας Κασταμονίτης, Ψυχολόγος Α΄ Ομάδας, Μάκης Παρασκευόπουλος, Ειδικός συνεργάτης Δικτύου PSS, Λεωνίδας Κουβαράς, Υπεύθυνος προγράμματος Coerver.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου συνεχίστηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου με εξίσου ενδιαφέρουσες για όλους ομιλίες και τοποθετήσεις. Η συνεχής εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού του Πράσινου Δικτύου είναι βασικό μέλημα όπως και οι δράσεις όπου θα συνεχιστούν, με απώτερο στόχο της Πράσινης οικογένειας να είναι η απαραίτητη τόνωση της ψυχολογίας καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των μελών του Πράσινου Δικτύου».