Αθόρυβα αλλά με …ουσία

Η κριτική που ασκήθηκε σε Μπάρλο είναι γαλόνι, όχι πρόβλημα. Κριτική ασκεί κανείς σε ζωντανούς οργανισμούς και ο Μπάρλος κράτησε τη Παναχαϊκή όρθια, πράγμα που ήταν το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο σε ένα καλοκαίρι όπως εξελίσσεται που ήταν γεμάτο ερωτηματικά και ανασφάλεια.

Το βάσανο θα ήταν η αδιαφορία, το γύρισμα της πλάτης. Αν σε νοιάζει, θα πεις μια κουβέντα παραπάνω, πιθανώς και άδικη. Ήξερε όταν ανέλαβε ότι έπρεπε να τα βάλει με τις νέες συνθήκες και το ανίκητο παρελθόν. Το περσινό πάθημα έχει ήδη διδάξει σοφία στο διοικητικό τιμ, το οποίο δεν πρόκειται να πάρει ανάλογα ρίσκα, χωρίς έτοιμη βιώσιμη εναλλακτική λύση, ούτε θα ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας ανάποδα.

Ο σύλλογος κινείται με ουσία και αθόρυβα. Διατήρησε στο ρόστερ της τον καλύτερο της παίκτη, τον Αργεντίνο Λαρέα, κράτησε την «αποκάλυψη» τον Πατρινό Ανδρέα Κολοβούρη, ενω παρέμεινε και ο Νίκος Κουσκουνάς που «έβαλε πλάτη» στο φινάλε, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι δήλωναν τραυματίες και ετοιμάζονταν για τις προσφυγές για τα δεδουλευμένα, όπως διατυμπάνιζαν στα καφέ της πόλης.

Τόπο στα νιάτα δίνει η Παναχαϊκή με αυτές τις κινήσεις και δεν κάνει προσθήκες με μισθοφόρους όπως έπραξε πέρυσι. Τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν σε όλες τις ομάδες από την τελευταία μέχρι τον πρωταθλητή, ενώ το θέμα της μη αδειοδότησης ήταν κοινό μυστικό. Κάθε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που χάνεται στην Πάτρα, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και μια ξεχωριστή ιστορία. Πρέπει να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ταλέντων στην Παναχαϊκή και να ανοίξει μια νέα σελίδα σε αυτό το κομμάτι.

Μεγαλύτερος όλων στο υπάρχον ρόστερ είναι ο 33χρονος Νίκος Κουσκουνάς. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ανανέωσαν, αφού η ΠΑΕ δεν έμεινε ικανοποιημένη και δεν προσφέρθηκαν τα αναμενόμενα, σε μια χρονιά που ο στόχος ήταν πρωταγωνιστικός. Εν το μεταξύ, κάτι άλλο πολύ σημαντικό που έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Θα έχετε παρατηρήσει εδώ και καιρό πως έχουν σταματήσει οι διαρροές προς τον τύπο και επιτέλους έχει μπει ένα φρένο στις αναρτήσεις που τελικά μόνο κακό έκαναν στο σύλλογο. Είναι κινήσεις ουσίας, που ενδεχομένως στο μέλλον να κάνουν τη διαφορά.

Συνοπτικά, στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Κολοβούρης, Λαρέα, Κουσκουνάς, Σκεπετάρης, Κόκας, Μικές, Παπαδόπουλος, Μπελεζάκης, Μουστακόπουλος, Πατάπης, Μασούρας, Μαρκοπουλιώτης. Παράλληλα, θα γίνουν επαγγελματίες οι Μαριάνο Αγκαράϊ, Νίκος Στασινόπουλος, Μανώλης Παπαχρονόπουλος που είχαν δοθεί δανεικοί στον Αμβρακικό Λουτρού (με ματς στα πόδια τους) και προέρχονται από την Κ-20 του συλλόγου.