Ακύρωση της σεζόν στα τοπικά αποφασίζει η ΕΠΟ

Κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για οριστικό λουκέτο στα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Οριστικό τέλος στα τοπικά πρωταθλήματα για τη σεζόν 2020-21 θα μπεί εκτός απροόπτου στην αυριανή (Τρίτη, 15/3) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sport365.gr, η απόφαση είναι ειλημμένη για την οριστική ακύρωση των πρωταθλημάτων καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει την συνέχιση και ολοκλήρωση τους ενώ πλέον δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια για περαιτέρω αναμονή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα αποτελούσε μεγάλη ανατροπή απόφαση διαφορετική της οριστικής διακοπής, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα.

Το τελευταίο διάστημα η ΕΠΟ είχε ένα κύκλο επαφών με όλες τις ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας, θέλοντας να εξακριβώσει τις προθέσεις των ομάδων και την διάθεση που υπάρχει για τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων. Οι απαντήσεις που έχει πάρει είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές οπότε σε αυτό το πλαίσιο διαμορφώνεται και η απόφαση ενώ το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει αισιοδοξία για το προσεχές διάστημα.

Από την άλλη βέβαια, δεν είναι όλοι αρνητικοί στο ενδεχόμενο επανέναρξης. Υπάρχουν ομάδες που θα ήθελαν να τους δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω ενός μίνι πρωταθλήματος μόνο για τους ενδιαφερόμενους, με όρους που θα καθορίζονταν. Η πρόταση αυτή μάλιστα υποστηρίχθηκε και από την ΕΠΣ Μεσσηνίας αλλά φαίνεται πως δεν προκρίνεται ως λύση από την ομοσπονδία.

Άλλωστε, η οριστική ακύρωση της σεζόν θα εξυπηρετούσε και τα σχέδια της ΕΠΟ η οποία θέλει να πετύχει την σταδιακή μείωση των ομάδων στη Γ’ Εθνική κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα θα δρομολογηθεί από φέτος εάν δεν υπάρξουν άνοδοι από τα τοπικά παρά μόνο υποβιβασμοί, εφόσον ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.