Αλλάζει η λειτουργία της Κ-19 – Παρελθόν Παρασκευόπουλος, Παπαγιαννόπουλος και τεχνική επιτροπή της ΕΠΣΑ

Η Παναχαϊκή βαδίζει σε μεταβατική περίοδο μετά την δήλωση του Σάκη Καλογερόπουλου περί αδυναμίας χρηματοδότησης.

Ανεπηρέαστη δεν έμεινε ούτε η Κ-19 του συλλόγου, καθώς το μέχρι πρότινος πλάνο λειτουργίας της ομάδας Νέων παύει να υφίσταται.

Η συνεργασία με τον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο και τον προπονητή Χρήστο Παρασκευόπουλο ολοκληρώθηκε, καθώς οι ίδιοι ανακοίνωσαν στους γονείς και στους αθλητές ότι δεν συνεχίζουν στην Παναχαϊκή.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι προφανώς οικονομικοί, καθώς η πλευρά της ΠΑΕ πρότεινε ένα νέο πλάνο λειτουργίας σαφώς πιο “μαζεμένο” οικονομικά, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους που είχαν οργανώσει αυτό το πρότζεκτ, δηλαδή τον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο, τον Χρήστο Παρασκευόπουλο και εν συνεχεία όλη την τεχνική επιτροπή της ΕΠΣΑ η οποία συμμετείχε και αυτή στο εγχείρημα.

Η Κ-19 της Παναχαϊκής θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της με άλλον προπονητή που πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA-A. Τα σενάρια περί μη συμμετοχής της από δω και στο εξής στο πρωτάθλημα δεν ευσταθούν, μιας και αυτό θα σήμαινε βαριά καμπάνα στην πρώτη ομάδα.

Οι Νέοι θα ταξιδέψουν κανονικά στην Κρήτη όπου θα αντιμετωπίσουν το προσεχές Σ/Κ τον Εργοτέλη και αυτό θα γίνει έχοντας νέο προπονητή.

Τις τελευταίες ώρες αναπτύχθηκε μία φημολογία που ήθελε ως νέο τεχνικό της ομάδας Νέων τον Κώστα Σωτηρόπουλο, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σε Κεραυνό Αγ. Βασιλείου και Μικτή Αχαΐας, δεν ήταν εφικτό να αναλάβει αυτός προπονητής της Κ-19, παρότι φάνταζε ως η ιδανική επιλογή και ως ο καταλληλότερος στο μυαλό των ανθρώπων της ΠΑΕ για αυτήν την θέση.

Πάντως για ακόμα μία φορά στην ιστορία της ομάδας, το πλάνο οργάνωσης της Κ-19 από τρίτα πρόσωπα απέτυχε παταγωδώς. Προφανώς και έπαιξε ρόλο το οικονομικό, αλλά από το αποτέλεσμα κρίθηκε για ακόμα μία φορά λάθος η επιλογή, να δίνεται η διαχείριση αυτού του τμήματος σε ανθρώπους που δεν ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στο υπαλληλικό δυναμικό της ΠΑΕ. Χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί μομφή για τους ανθρώπους που “έτρεξαν” το συγκεκριμένο πρότζεκτ, μιας και θεωρούνται γνώστες του αντικειμένου αυτοί που αποχώρησαν. Αλλά δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Η Παναχαϊκή πρέπει η ίδια και κατ’ αποκλειστικότητα να λειτουργεί την ομάδα Νέων.