Ανέβηκε στην Α2 το γυναικείο τμήμα του Προμηθέα

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΜΕΤΣ, το γυναικείο τμήμα του Προμηθέα επικράτησε του Ηροδότου (50-49) στον τελικό των μπαράζ ανόδου και ολοκλήρωσε τον “άθλο”, κερδίζοντας το εισιτήριο για την Α2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του και παρά το γεγονός πως ο Ηρόδοτος έφτασε να προηγείται με 10 πόντους στις αρχές της Δ’ περιόδου, οι Πατρινές έκαναν το απόλυτο…come back, έβγαλαν καρδιά μεγάλης ομάδας και πήραν δικαιότατα την άνοδο.

Στην πρώτη περίοδο ο Ηρόδοτος μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και εκμεταλλευόμενος το άγχος και την αστοχία του Προμηθέα, προηγήθηκε με +8 στα πρώτα 7 λεπτά (7-15). Με την πάροδο του χρόνου, οι Πατρινές άρχισαν να βρίσκουν λύσεις μέσα από το “ζωγραφιστό”, με αιχμή του δόρατος την Σμυρνιώτη και κατάφεραν να πλησιάσουν (12-15, στο 9′). Παρ’ όλα αυτά, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα (12-17), καθώς οι παίκτριες του Νίκου Νάκη σπατάλησαν πολλές βολές και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε με πολύ περισσότερη διάθεση και ενέργεια στο παρκέ, βελτίωσε πάρα πολύ την άμυνά του, βρήκε περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και κατόρθωσε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στα μέσα της περιόδου (21-19, στο 15′). Από εκείνο το σημείο, οι εναλλαγές στην πρωτοπορία ήταν συνεχείς, με το παιχνίδι να αποκτά άγρια ομορφιά. Στο τελευταίο λεπτό της Β’ περιόδου οι Κρητικές εκμεταλλεύτηκαν ένα “νεκρό” διάστημα των “πορτοκαλί”, χτύπησαν στο ανοιχτό γήπεδο και με ένα επιμέρους σερί 8-2, πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενες με 5 πόντους (27-32).

Στην επανάληψη το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται και πάλι ιδιαίτερα νευρικές και τις άμυνες να κυριαρχούν. Ο Προμηθέας προσπαθούσε να ασκήσει πίεση στον Ηρόδοτο, μειώνοντας αρκετές φορές στο σουτ, όμως η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού έβρισκε πάντα τρόπους να μένει μπροστά στο σκορ και μάλιστα κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα του ματς (34-41, στο 28′). Τελικά, η Γ’ περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ηρόδοτο να κρατάει αυτό το +7 (36-43) και να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο από θέση…οδηγού.

Στις αρχές της 4ης περιόδου ο Ηρόδοτος κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (36-46, στο 31′), όμως τα κορίτσια του Νίκου Νάκη βρήκαν το σθένος και με ένα επιμέρους σερί 9-0, με πρωταγωνίστρια την Σταμούλη, επέστρεψαν στη διεκδίκηση του ματς (45-46, στο 35′), ενώ λίγο αργότερα, ένα καλάθι της Παπαδοπούλου έβαλε μπροστά στο σκορ τις Πατρινές (47-46, στο 36′). Τα τελευταία λεπτά ήταν συναρπαστικά, με τις “πορτοκαλί” να κρατούν “βραχεία” κεφαλή (50-49). Ο Ηρόδοτος αστόχησε στην επίθεση που θα του έδινε τη νίκη 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ο Προμηθέας πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και την άνοδο στην Α2.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 27-32, 36-43, 50-49