Ανατροπή παραμονής για τον Εθνικό Πατρών

Στην Α’ Κατηγορία θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο ο Εθνικός Πατρών, ο οποίος νίκησε 2-1 εκτός τα Καλάβρυτα εξασφαλίζοντας την παραμονή του ανεξαρτήτως τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική. Μετά από τρία χρόνια παραμονής στην πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού η Α.Ε. Καλαβρύτων επιστρέφει στη Β΄ από την οποία θέλει να είναι περαστική επιστρέφοντας εκεί που αξίζει να είναι.

Τα Καλάβρυτα πάλεψαν όλα τα παιχνίδια και στάθηκαν παλικαρίσια σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα, με τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα ορεινό σωματείο. Οι Καλαβρυτινοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πίεσαν από την αρχή και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 16′ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σταύρου Τσσαβαλά. Χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με δυνατές μονομαχίες ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.

Στο β΄ ημίχρονο ένα χέρι στην μικρή περιοχή των Καλαβρύτων έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ηλία Μαντάς στο 65ο λεπτό. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 80′ όπου μετά από ένα λάθος διώξιμο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Παπαγεωργίου να σουτάρει και να σημειώσει το 1-2. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Χωρίς λάθη η διαιτησία του κ. Φωκά και των βοηθών του.

Συνθέσεις:

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Ν. Παπαχριστόπουλος-Κ. Βλάχος): Παπαδημητρόπουλος, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Αντύπας, Παπαγεωργίου, Σκιαδάς, Κουτρουμάνης (67’ Βραχλιώτης), Μητρόπουλος, Γ. Τσαβαλάς (70’ Κέφα), Σ. Τσαβαλάς, Αλεξόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Γερολυμάτος- Β. Καραβίας): Σουτζόγλου, Σεγγούνης, Φραντζής (86’ Θεοδωρακόπουλος), Χαριτάτος, Σαλαμαλίκης, Σωτηρόπουλος, Κακαφώνης (59’ Παπαγεωργίου), Μαντάς, Γιάννης (86’ Τασιόπουλος), Αναγνωστόπουλος, Μπαζάρογλου (73’ Μεμάγκα).