Ανατροπή στη Super League 2: Νέος πρόεδρος ο Μαρτσούκος, ήττα για Παναχαϊκή!

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου εξελίχθηκαν σε μία τρομερή μάχη ψήφο-ψήφο ανάμεσα στον Αντώνη Ροκάκη των Χανίων, που φάνταζε το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Λίγκας και το αουτσάιντερ, τον Πέτρο Μαρτσούκο, πρώην πρόεδρο του Αστέρα Βλαχιώτη. Ο τελευταίος, λοιπόν, έκανε την έκπληξη, επικρατώντας του εκλογικού αντιπάλου του με ψήφους 13-12! Είχαμε, επίσης, ένα λευκό και ένα άκυρο (26 ομάδες+ΕΠΟ, οι Big-4 δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Πριν τη διαδικασία έγιναν προεκλογικές δηλώσεις από τους δύο υποψηφίους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων, δίχως, ωστόσο, να αναφερθούν σε συγκεκριμένο ποσό. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο «στοίχημα» του νέου προέδρου: Να φέρει περισσότερα χρήματα από τη φορολόγηση των κερδών των τυχερών παιχνιδιών, μιας και υπήρξαν δεσμεύσεις, θυμίζουμε, περί καταβολής ενός ποσού της τάξης των 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα αν άλλαζε η διοίκηση της SL2 και αποχωρούσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, όπως και έγινε.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Μαρτσούκος είχε τη στήριξη της ΑΕΚ, ενώ ο κ. Ροκάκης εκείνη των Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και Λευτέρη Αυγενάκη. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αρχικής του υποψηφιότητας, εξάλλου, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποσύρθηκε από τη διαδικασία, μετατρέποντας σε κούρσα για δύο τις εκλογές της Λίγκας.

Στην εφορευτική επιτροπή ήταν οι Παπαδημητρίου (ΑΣΑ), Παλτόγλου (Αιγάλεω), Ράλλης (Καλαμάτα), ενώ κατά την εκλογική διαδικασία ψήφισε πρώτα ο Βόρειος Όμιλος και ακολούθησε ο Νότιος Όμιλος. Μετά την εκλογή Μαρτσούκου, σειρά θα πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Super League 2 πηγαίνει για επανεκκίνηση το Σαββατοκύριακο (11-12/3), αλλά ας περιμένουμε ακόμη…