Ανδρέας Τρίγκας: «Ο Διαγόρας έχει μεγαλώσει πολύ σαν ομάδα τα τελευταία χρόνια»

Ο δυναμικός αμυντικός Ανδρέας Τρίγκας την φετινή σεζόν αγωνίστηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά με τα χρώματα του Διαγόρα Βραχνεΐκων στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό.

Ο Ανδρέας έχει περάσει από αρκετές ομάδες ξεκινώντας από τα… βαθιά και αποκομίζοντας σημαντικές παραστάσεις από τους συλλόγους της Αχαΐας και όχι μόνο, όπου αγωνίστηκε στα πρώτα του βήματα.

Ο Τρίγκας έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στο άθλημα του ποδοσφαίρου μιας και έχει αγωνιστεί σε Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Ρόδο, Ναυπακτιακό Αστέρα, Αχιλλέα Καμαρών, έχοντας γεμάτες χρονιές στις εθνικές κατηγορίες.

Ποιοτικός ποδοσφαιριστής, κοντρολαρισμένος ξέρει πολύ καλά τη θέση του και παραμένει ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο νομό μας στο κέντρο, αλλά και στα άκρα της άμυνας.

Σπάνια μιλάει στα μέσα, αλλά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να μιλήσει στο patragoal.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο.

Πώς πέρασες την καραντίνα σου;

«Δύσκολα όπως όλος ο κόσμος. Ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους, καθώς άλλαξε όλη την καθημερινότητά μας, τις ασχολίες μας και τις κοινωνικές μας επαφές. Ευτυχώς δεν σταμάτησε η επαγγελματική μου ενασχόληση, όποτε δεν είχα πολύ κενό χρόνο. Και όσο είχα τον γέμιζα με ατομική άθληση, περνώντας παράλληλα χρόνο με την οικογένειά μου».

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο ενόψει της δύσκολης περιόδου που περνάμε όλοι;

«Να έχουμε πάνω απ΄ όλα την υγεία μας, μπόλικο κουράγιο και υπομονή για να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια».

Ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία με το Διαγόρα Βραχνεΐκων;

«Ο Διαγόρας έχει μεγαλώσει πολύ σαν ομάδα τα τελευταία χρονιά και θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά της Γ΄ Εθνικής και μια υπολογίσιμη δύναμη. Η ομάδα έκανε και φέτος τη μεγάλη προσπάθεια της και πιστεύω ότι θα κέρδιζε και αγωνιστικά αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα τη σωτήρια της, όποτε σαφώς ήταν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά».

Τι έχει φταίξει και οι ομάδες της Αχαΐας έχουν ένα παθητικό ρόλο, έχοντας ως στόχο την παραμονή και όχι τον πρωταθλητισμό;

«Η Γ΄ Εθνική είναι ένα πολύ απαιτητικό αγωνιστικά και οικονομικά πρωτάθλημα, χωρίς αντίκτυπο. Είναι λογικό ότι ομάδες της Αχαΐας, όπως ο Διαγόρας, η Θύελλα, το Ριόλο πέρσι και η Αχαϊκή δεν μπορούν να χαλάσουν ένα κάρο λεφτά για χτυπήσουν την άνοδο με κίνδυνο διάλυσης της ομάδας τους σε πιθανή αποτυχία.

Ούτε είναι εύκολο για ομάδες χωρίς γήπεδα και κόσμο να σταθούν σε παραπάνω κατηγορία. Μόνο η Παναχαϊκή όπως είδαμε και πριν κάποια χρόνια είχε το «δικαίωμα» και την απαίτηση του πρωταθλητισμού και ο Παναιγιάλειος λόγω μεγέθους και ιστορίας».

Θα συνεχίσεις στο Διαγόρα και τη νέα σεζόν;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σκέψη. Τέλειωσε τόσο άδοξα και απρόσμενα αυτή η χρόνια που θα μας πάρει καιρό να ξαναμπούμε σε φυσιολογικούς ποδοσφαιρικούς ρυθμούς. Όπως και να έχει για ότι αποφασίσω για το μέλλον μου την πρώτη κουβέντα θα την κάνω με τους ανθρώπους του Διαγόρα, γιατί μου έχουν προσφέρει πολλά σε όλους τους τομείς και τους σέβομαι απεριόριστα».

Έχεις περάσει και από την Παναχαϊκή, πως βλέπεις τα πράγματα εκεί;

«Η Παναχαϊκή δυστυχώς είναι μια ιστορία που πονάει όλους τους Πατρινούς. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, εγώ το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι να βρει το δρόμο της πρώτα απ΄ όλα σαν οργανισμός και έπειτα αγωνιστικά να φτάσει εκεί που της αξίζει, γιατί έχει βαριά φανέλα και πολύ κόσμο».