Αν έχεις Κυβελίδη… διάβαινε!

Η Παναχαϊκή έγινε το απόλυτο αφεντικό για την άνοδο, επικρατώντας 1-0 της Ηλιούπολης στο ντέρμπι, στην «καυτή» Αγυιά που γέμισε από 3.000 φιλάθλους, με τον Λεωνίδα Κυβελίδη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και απέδειξε γιατί ισχύει το… ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Η Πατρινή ομάδα ουσιαστικά έκοψε κάθε… όνειρο και ελπίδα από τους Ηλιουπολίτες και πλέον είναι στα… χέρια της να διαχειριστεί το προβάδισμα που έχει πάρει. Και η Παναχαϊκή του Σούλη Παπαδόπουλου έχει αποδείξει πως μπορεί να το κάνει.

Στο αγωνιστικό μέρος μόλις στο 10ο λεπτό η Παναχαϊκή έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χαντί, ο Τσακμάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα η Ηλιούπολη θα απειλήσει με το φάουλ του Ζέλου που θα καταλήξει άουτ, ενώ στο 17ο λεπτό ήταν η σειρά του Λόρι Κέρι να ανησυχήσει τους φιλοξενούμενους με εκτέλεση φάουλ.

Στο 22ο λεπτό ο Ζέλος βρήκε τον Μπουσάι αυτός σούταρε, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της Παναχαϊκής. Τρία λεπτά αργότερα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κέρι από καλό σημείο ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης, Τσάκαλος έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για την πατρινή ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος την πρώτη καλή στιγμή την είχε η Ηλιούπολη στο 48΄ με το χτύπημα φάουλ από τον  Γάγγο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ Στο 70΄ φάουλ του Γάγγου από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα  κόρνερ του Χαντί η μπάλα έφτασε στην εστία του τερματοφύλακα Τσάκαλου, εκεί βρισκόταν ο Λιποράτσε, αλλά δεν πρόλαβε να την «σπρώξει» στα δίχτυα.

Και φτάνουμε στο 74ο λεπτό. Ο Λεωνίδας Κυβελίδης μπήκε πριν από δύο λεπτά στον αγώνα και μετά από φάση διάρκειας, ο έμπειρος φορ βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυά για το 1-0. Στο 81΄ σπουδαία ευκαιρία για την Παναχαϊκή όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κέρι και ο Λιποράσε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας), με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο (Κορινθίας), Τριαντάφυλλο (Κορινθίας).

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Σμίλτος, Τσακμάκης, Λιποράτσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (61΄Τεγούσης), Στεργίδης, Καρακλάϊτς (72΄ Κυβελίδης), Κέρι, Αλεξόπουλος, Χαντί (90΄Καρπαθάκης).

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Β. Χαντές): Τσάκαλος, Κωστόπουλος, Μπουσάι (76΄Σταύρου), Κουτσογκίλας, Κρητικός, Μαλάι (46΄Γεωργιάδης), Ταβάρες, Γάγγος, Ντηνιωτάκης, Ζέλος (67΄Σάμιος), Μπάξτον (68΄Πολίτης).

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Παναχαϊκή-Ηλιούπολη 1-0 (74΄Κυβελίδης, Δοκάρι: 11΄Τσακμάκης)

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΟ Ρουφ 2-0 (9΄Σαρβανίδης, 37΄Mελλισόπουλος)

Ηρακλής Λάρισας-Μακεδονικός 0-0

Ρεπό: Προοδευτική

H βαθμολογία

Αγροτικός Αστέρας32-1-04-17
Παναχαϊκή22-0-02-06
ΠΑΟ Ρουφ22-0-04-16
Μακεδονικός30-2-10-12
Ηλιούπολη30-1-21-31
Προοδευτική20-1-10-11
Ηρακλής Λαρ.20-1-11-31

4η αγωνιστική – 28/5, 17:00

Μακεδονικός-Ηλιούπολη

Προοδευτική-Ηρακλής Λάρισας

Αγροτικός Αστέρας-Παναχαϊκή

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ