Απάντηση του Πυρσού στην ανακοίνωση του Βασιλικού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πυρσός μέσω του προέδρου του Φίλλιπου Καραμούζη, η οποία απαντάει στα όσα ανέφερε η ομάδα του Βασιλικού για το παιχνίδι που δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της μή τέλεσης αγώνα.

Είμαι αναγκασμένος, μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας του Βασιλικού, να απαντήσω σε όσα δυσφημιστικά για το πρόσωπό μου αναφέρει και να αποκαταστήσω την αλήθεια, την οποία δυστυχώς δεν πρόβαλλε, για ευνόητους λόγους στην ανακοίνωσή του.
Καμία πρόθεση από την πλευρά μας δεν υπήρχε να ελέγξουμε τα έγγραφα της ομάδας του Βασιλικού. Την έλλειψη της άδειας αγώνα, μόνος του ο πρόεδρος του Βασιλικού την ανέφερε όταν απευθυνόμενος στον διαιτητή έδειξε την άδεια που είχε στο κινητό του τηλέφωνο λέγοντάς του επί λέξει «να η άδεια που βγάλαμε από την αρχή». Η συγκεκριμένη φράση έκανε εντύπωση στον Αντιπρόεδρο του σωματείου μας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα αποδυτήρια των διαιτητών για να παραδώσει τα δελτία μας στον διαιτητή. Με κάλεσε και μου ανέφερε το συμβάν, απορώντας πως εμείς τρέχουμε να βγάλουμε άδεια για κάθε αγώνα που είμαστε γηπεδούχοι, ενώ οι αντίπαλοι είχαν μόνο την αρχική.

Ζήτησα από τον διαιτητή και τον πρόεδρο του Βασιλικού να μου δείξουν την συγκεκριμένη άδεια και ο Πρόεδρος μου είπε ότι είχε βγάλει άδεια μόνο για το πρώτο παιχνίδι και ότι αυτή ίσχυε για όλα. Του εξήγησα ότι δεν είναι έτσι και του επέδειξα τις δικές μας άδειες που είχα εκδόσει για κάθε παιχνίδι μας και τις οποίες είχα μαζί με τα δελτία. Επομένως δεν έλειπε μόνο η άδεια του συγκεκριμένα αγώνα, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος, αλλά όλων των προηγούμενων αγώνων του Βασιλικού πλην του πρώτου.

Ο διαιτητής δεν μου επέδειξε κάποια άδεια αφού η άδεια ήταν στο κινητό του προέδρου και όχι σε έγγραφο. Μετά την εξέλιξη αυτή ο διαιτητής άρχισε να κλείνει το φύλλο αγώνα, αφού δεν επιτρέπονταν από τους κανονισμούς να διεξαχθεί το παιχνίδι. Εγώ αποχώρησα για λίγο από τα αποδυτήρια και πήγα στον αγωνιστικό χώρο όπου ενημέρωσα τον προπονητή μου, τους αθλητές και τους παράγοντες της ομάδας για τα γεγονότα.

Επιστρέφοντας μετά από λίγο, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας μας στα αποδυτήρια των διαιτητών, δέχθηκα φραστική επίθεση από φιλάθλους του Βασιλικού με απίστευτο υβρεολόγιο για μένα, την οικογένειά μου και την (εκλιπούσα) μητέρα μου. Είχαν βλέπετε ενημερωθεί από τους παράγοντές τους ότι ο αγώνας δεν θα γίνει και ως υπεύθυνοι γι’ αυτό κατονομάστηκαν η ΕΠΣΑ που δεν τους ενημέρωσε και εγώ που ζήτησα την άδεια. Δεν απάντησα και μπήκα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Κάποιος από τους υβριστές μου ήλθε στην πόρτα των αποδυτηρίων και συνέχισε να με βρίζει με αισχρό τρόπο. Με ηρεμία του ζήτησα να μου αναφέρει το όνομά του, ώστε να γνωρίζω ποιος με βρίζει και να τον κατονομάσω εάν καλέσω την αστυνομία. Ο αρχηγός του Βασιλικού βγήκε από τα αποδυτήρια των διαιτητών και είπε στους συγκεντρωμένους ότι ο Πρόεδρος του Πυρσού κάλεσε την αστυνομία, ξεσηκώνοντας νέο κύμα ύβρεων από αυτούς. Μετά το κλείσιμο του φύλλου αγώνα κατά τη διαδρομή από τα αποδυτήρια μέχρι και το αυτοκίνητό μου με έβριζαν με το χειρότερο τρόπο πολλοί, τους οποίους δεν γνώριζα και στους οποίους φυσικά δεν απάντησα. Επομένως δεν υπήρξε «λεκτική αντιπαράθεση» όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Βασιλικού, παρά μόνο ύβρεις από την μία πλευρά και ήρεμη στάση από την άλλη.

Απαράδεκτα προσπαθεί να εμπλέξει ο Πρόεδρος του Βασιλικού την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας με το συμβάν. Η ανωτέρω ιδιότητά μου δεν μου δίνει τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση σε άδειες και στοιχεία των ομάδων. Η μόνη δυνατότητα που έχω είναι να διαβάζω τα φύλλα αγώνων για τις ανάγκες της Πειθαρχικής Επιτροπής. Ούτε έχω τακτική να ελέγχω τις ομάδες και να κερδίζω τα παιχνίδια στα χαρτιά. Ας αναφέρει έστω και μία περίπτωση ο Πρόεδρος του Βασιλικού ή και οποιασδήποτε άλλης ομάδας που να δείχνει κάτι τέτοιο. Εάν δεν το κάνει είναι συκοφάντης και θα δώσει εξηγήσεις.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την ηθική και την επαγγελματική μου υπόσταση. ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξα νομικός σύμβουλος της ομάδας του Βασιλικού. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθα σε συμφωνία μαζί τους για την εναρμόνιση του καταστατικού τους. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκα με την ένταξή τους στο μητρώο, αφού δεν έχω ασχοληθεί με το μητρώο οποιασδήποτε ομάδας εκτός του Πυρσού, ούτε μιλούσα μαζί τους. Το Βασιλικό είχε νομικό σύμβουλο συνάδελφό μου (εάν επιθυμούν τον κατονομάζω), με τον οποίο μιλούσα και με ρωτούσε διάφορα, όπως ακριβώς κάνω και με συναδέλφους που εκπροσωπούν άλλες ομάδες. Αυτό όμως δεν με καθιστά και νομικό τους σύμβουλο. Από την άλλη πλευρά αναλαμβάνοντας κάποιος να τροποποιήσει το καταστατικό ενός σωματείου, δεν αναλαμβάνει και την γραμματειακή υποστήριξη αυτού σε κάθε θέμα που το αφορά. Γνωρίζω μάλιστα από το δικό μας σωματείο ότι η ΕΠΣΑ έστειλε πλήρη ενημέρωση σε όλα τα σωματεία για την έκδοση των αδειών, μαζί με την αίτηση και το πρόγραμμα που έβγαζε κάθε φορά.

Την συγγνώμη που απευθύνει στο τέλος του κειμένου του την θεωρώ υποκριτική, καθώς τον χαρακτήρα και το ύφος του κάθε σωματείου τον φτιάχνουμε εμείς που το εκπροσωπούμε και είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο ύψος μας, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δεν μπορούν να μας φταίνε οι άλλοι για δικές μας ελλείψεις και αστοχίες.

Όσο για την μεζούρα λέιζερ που αναφέρει στο τέλος της επιστολής του θέλω να του πω ότι το ηθικό ανάστημα και η αξιοπρέπεια δεν μετριούνται με μεζούρες. Δυστυχώς κύριε πρόεδρε εσείς μετρηθήκατε και στο ζήτημα αυτό φανήκατε «ελλιπείς». Όσον αφορά κάποιους φιλάθλους σας, κάποιους γονείς αθλητών και τον πατέρα παράγοντα της ομάδας σας που με έβριζαν ασύστολα, εάν δεν αντέχουν να παρευρίσκονται με αξιοπρέπεια στο γήπεδο, η περιοχή έχει και καφενεία και καλές ταβέρνες. Ας κάθονται εκεί ασχολούμενοι με άλλο άθλημα.
Για την επιχειρούμενη από εσάς προσβολή της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής μου υπόστασης επιφυλάσσομαι……

Ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πυρσού
Φίλιππος Καραμούζης