Απέσπασε το respect o μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής της φετινής Γ’ Εθνικής

Ο σεβασμός εμπνέεται. Ο σεβασμός κερδίζεται. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται. Αυτό είναι το τρίπτυχο και η σημασία αυτής της μοναδικής λέξης. Ο 49χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Φιλιάς, που αγωνίζεται και τιμά την ομάδα της Ζακύνθου, έδειξε πως πρέπει να είναι ένας ποδοσφαιριστής.

Ο άνθρωπος αυτός, μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι της ομάδας του στη Νέα Αλικαρνασσό, αντικαθιστώντας τον Πατσογιώργο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα χρόνια δεν παίζουν κανένα ρόλο αρκεί η ψυχή και η καρδιά να το λένε! Ο Γιαννιώτης τερματοφύλακας που πλέον ζει και εργάζεται στο νησί της Ζακύνθου ,  θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν αυτό τον δύσκολο δρόμο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Φιλιάς στην κυριολεξία “κατέβασε ρολά”, κράτησε την ομάδα του όρθια και στο να φύγει με “ψηλά το κεφάλι” από τη Νέα Αλικαρνασσό. Η προσπάθεια του όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους του Ηροδότου. Ο πρόεδρος της ομάδας,  σε ένδειξη σεβασμού, στο τέλος του αγώνα του έδωσε μια φανέλα τερματοφύλακα του Ηροδότου, πήγε τον ζακυνθινό τερματοφύλακα στα αποδυτήρια της ομάδος του και όλοι οι παίκτες τον χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

Η μεγαλύτερη όμως ανταμοιβή ήρθε όταν ο θρύλος των Ελληνικών γηπέδων παλιός τερματοφύλακας Λευτέρης Πουπάκης, που ήταν το γήπεδο, πήγε τον αγκάλιασε και του έδωσε τα εύσημα για την απόδοση του αλλά και την συμπεριφορά του. Μοναδικές στιγμές για έναν άνθρωπο που διδάσκει ήθος στους αγωνιστικούς χώρους στα 49 του χρόνια. Μεγάλη η τιμή για την ομάδα της Ζακύνθου που έχει ένα τέτοιο άνθρωπο τόσα χρόνια δίπλα της.    

Πηγή : https://ioniansports.gr