Απόλλων Πατρών: Eπιστροφή στις νίκες, τραυματισμός Τσιακμά

Η ΚΑΕ Oscar Απόλλων 1926 νίκησε σε φιλικό στη Νίκαια τον Ιωνικό 79-74. Το ματς επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Τσιακμά.

Σε μία ανύποπτη φάση ο Νίκος Τσιακμάς δέχτηκε ακούσιο χτύπημα αντιπάλου στο μάτι και τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ευτυχώς απέφυγε τη μεγάλη ζημιά.

Τα 10λεπτα: 15-17, 36-39, 57-62, 74-79

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σεγκούρα): Μουσταφά 5, Τζέρμαν 20, Χατζηκυριάκος, Κολοβέρος 3, Λιακόπουλος 5, Αρσενόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 13, Μούρτος 4, Αθηναίου 7, Γόντικας 8, Γκιουζέλης 3, Χουγκάζ 6.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): Κόλεμαν 20 (2), Μοντγκόμερι, Μπάρφιλντ 16 (3) , Τσιακμάς , Τσαλμπούρης 7 (1) , Διαμαντάκος 4, Δίπλαρος 2 , Μολφέτας 4, Μπαζίνας 7 , Μακ Λάφλιν 6, Κογιώνης, Ντέιβις 13 (3).

Ο Νίκος Βετούλας μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό δήλωσε: «Κάναμε δύο διαδοχικά φιλικά στην Αθήνα, με το Περιστέρι και τον Ιωνικό, στα οποία παρουσιάσαμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Όμως και τα δύο θα μας βοηθήσουν να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα, που είναι και ο στόχος μας. Σημαντικό κομμάτι ήταν η ενσωμάτωση του Μακ Λάφλιν, θεωρώ ότι η προσαρμογή του έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Τα παιδιά κατάλαβαν πώς είναι να αγωνίζεσαι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, απαιτείται αρκετός δυναμισμός και πολλές επαφές. Με το Περιστέρι παρουσιαστήκαμε ανέτοιμοι και χωρίς ενέργεια. Όμως πήραμε το μάθημα μας και σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ιωνικό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το έχω πει πολλές φορές θα το επαναλάβω και τώρα, στα φιλικά δεν μετράνε τα αποτελέσματα. Κάθε παιχνίδι στην προετοιμασία πρέπει να το βλέπουμε ως οδηγό για να γινόμαστε καλύτεροι για να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει, όταν πρέπει».