Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Απόστολος Μακρίδης: “Ένα μοντέλο λαϊκής βάσης ίσως είναι η λύση για την Παναχαϊκή”

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο προπονητής της Παναχαϊκής Απόστολος Μακρίδης στην ΕΡΑ Πάτρας 92,5.

Ο Κύπριος τεχνικός μίλησε στην Ειρήνη Μαραγκού το πρωί της Δευτέρας (20/1), σχολίασε το ματς με την Κέρκυρα, αλλά και γενικότερα τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα, ειδικότερα μετά την δημόσια τοποθέτηση του Σάκη Καλογερόπουλου.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στον ραδιοφωνικό “αέρα”:

Για το ματς με την Κέρκυρα:

“Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε αφενός να κερδηθεί και αφετέρου να συνοδευτεί από καλή εμφάνιση. Θεωρώ ότι πήραμε καλό βαθμό αγωνιστικά, από την άποψη ότι είχαμε ρυθμό για 90 λεπτά. Βγάλαμε αυτοματισμούς, ωστόσο υπήρξαν και αρνητικά. Σε αρκετές περιπτώσεις πήραμε λάθος αποφάσεις και αυτό οφείλεται στο μυαλό μας. Το ποδόσφαιρο παίζεται κυρίως με το μυαλό και τα πόδια βοηθάνε. Σε αυτό το κομμάτι θέλουμε αρκετή δουλειά για να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις στο παιχνίδι”.

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να έρθει στην Παναχαϊκή και αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα περίμενε:

“Έχω ζήσει στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια. Είχα όνειρο ωστόσο να δουλέψω στην Ελλάδα, μου έγινε η πρόταση και ήρθα καθώς η ιστορία της Παναχαϊκής που είναι μεγάλη ομάδα είναι αξιοζήλευτη. Υπάρχουν προβλήματα, οργανωτικά κυρίως, κάποια πράγματα χρίζουν βελτίωσης και όσο είμαι εδώ προσωπικά θα βάλω το λιθαράκι μου για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Θα δώσω το 100% των δυνάμεων για να κάνουμε κάτι αυτή την χρονιά”.

Έφυγαν βασικοί παίκτες σας επηρεάζει αυτό τα πλάνα σας και ο στόχος παραμένει ο ίδιος:

“Από την μέρα που ήρθα παρακολουθώ συνέχεια παιχνίδια για να σχηματίσω όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη. Με εξαίρεση τον ΠΑΣ που κάνει το αυτονόητο, οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά. Δεν βλέπω τον λόγο να μην είμαστε στην εξάδα. Θεωρώ ότι πρέπει ταυτόχρονα να χτίζουμε. Να αφήσουμε ένα θετικό πρόσημο αυτή την χρονιά για αυτό εξάλλου, έχουν ανέβει και κάποιοι νεαροί στην πρώτη ομάδα”.

Για τα νέα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες:

“Αυτά τα παιδιά χρειάζονται ευκαιρίες για να δείξουν ότι αξίζουν. Λόγω του ότι έχω δουλέψει για πολλά χρόνια στις μικρές εθνικές της Κύπρου, έχω την εμπειρία να βοηθήσω αυτά τα παιδιά. Η ηλικία 18-21 ίσως είναι η πιο ευαίσθητη. Έχω διακρίνει κάποια χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να παίξουν ή τουλάχιστον να πάρουν την ευκαιρία. Για αυτό εισηγήθηκα να γίνουν επαγγελματίες. Συνεχίζεται η αξιολόγηση, έχω κάνει και προπόνηση στην Κ-19 και όσο μπορώ θα πηγαίνω να τους βλέπω στους αγώνες. Μία ομάδα για να έχει συνέχεια οφείλει να έχει σύνδεση με την Κ-19”.

Για την διοικητική αστάθεια των τελευταίων ετών και την ανακοίνωση Καλογερόπουλου:

“Μία ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό ίσως όλα μεταβάλλονται. Σίγουρα επηρεαζόμαστε, βλέπω ότι η ομάδα λείπει εδώ και πολλά χρόνια από την Super League, βλέπω κάποια πράγματα, έχω τις απόψεις μου, δεν ξέρω αν μπορώ να τις δημοσιοποιήσω. Μπορεί ένα άλλο μοντέλο στο μέλλον να φανεί πιο χρήσιμο για την Παναχαϊκή. Μιλάμε για επενδυτές, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προσδοκά ένας επενδυτής. Είναι γενικό αυτό. Έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο μελετώντας το ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι με την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα, ίσως η λύση θα ήταν ένα μοντέλο λαϊκής βάσης, ή κάτι ενδιάμεσο. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής, αλλά να έχει πλάνο. Δεν νοείται ολόκληρη Παναχαϊκή χωρίς βοηθητικό γήπεδο, γυμναστήριο και τα λοιπά. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο. Να μπουν κάποιοι να δουλέψουν και να πουν σε ένα-δύο χρόνο θα ανέβουμε. Χωρίς χρέη, με μαζεμένο μπάτζετ και προϋπολογισμούς. Να μην αφήνει χρέη ο ένας στον άλλον. Θέλει πολύ συζήτηση αυτό το θέμα. Αυτά τα λέω σαν Απόστολος και όχι σαν προπονητής της Παναχαϊκής”.

Για τον κόσμο που έχει απογοητευτεί:

“Εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Η Παναχαϊκή σημαίνει Πάτρα και το αντίστροφο. Κατανοώ τον κόσμο, αγαπά παθολογικά την ομάδα του και θέλει το καλύτερο για αυτήν. Δεν ξέρω αν η αποχή είναι η λύση. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αλλά στα Γιάννενα που ήταν εκεί, μας βοήθησαν να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Θα δουλεύω όπως δουλεύω για το καλύτερο”.

Για το ματς της Άρτας:

“Είναι ένα ματς κλειδί. Αν κερδίσουμε μετά θα εξαρτάται από εμάς. Είναι ένα παιχνίδι που οφείλουμε να τα δώσουμε όλα για να το πάρουμε. Πρέπει να έχουμε ένταση, ρυθμό, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Στόχος είναι η νίκη. Όλα είναι ρευστά βαθμολογικά, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εξάδα, μακροπρόθεσμος να αφήσουμε κάτι θετικό πίσω μας”.