Απόψε κληρώνει για την Σούπερ Λιγκ

Περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη σέντρα στη νέα σεζόν, απόψε (21:00) πραγματοποιείται στη Λίμνη Βουλιαγμένης η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Super League.

Οι 14 ομάδες θα μάθουν τη σειρά των αγώνων τους για την αγωνιστική περίοδο που θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου. Θα διεξαχθούν οι πέντε πρώτες αγωνιστικές μέχρι τη διακοπή για το Nations League (η Ελλάδα παίζει 24 και 27 Σεπτεμβρίου με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία).

Ο πρώτος γύρος (13η αγωνιστική) θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και εν συνεχεία η FIFA υπαγορεύει τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου. Ο δεύτερος γύρος θα αρχίσει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ενώ ολοκλήρωση της κανονικής σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου και η σέντρα στα playoffs και στα playouts θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα. Το μίνι πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου.

Η ΑΕΚ έχει ζητήσει να μπει κλειδάριθμος προκειμένου να δώσει εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος κερδίζοντας χρόνο για να είναι έτοιμο το νέο της γήπεδο, «Αγια-Σοφιά Opap Arena». Αν το γήπεδο δεν είναι έτοιμο προς χρήση, τότε η «Ένωση» θα χρειαστεί να παίξει στο ΟΑΚΑ ή ακόμη και στο «Σεραφείδειο». Οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν τα εγκαίνια της νέας τους έδρας στις 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει να παίξουν εκείνη την αγωνιστική (5η) ημέρα Παρασκευή, είτε εντός είτε εκτός έδρας, και όχι απέναντι σε ομάδα που θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και συνεπώς δεν θα μπορεί να παίξει Παρασκευή.

Η αποψινή κλήρωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από τη COSMOTE SPORT1 HD, μέσω streaming από το κανάλι της COSMOTE στο YouTube, καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα και τον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter. Στο πλαίσιο της Κλήρωσης, θα παρουσιαστεί και η νέα επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος Super League 2022-2023.