Από βοηθός προπονητή στην Παναχαϊκή έγινε… “εκλέκτορας” της Ουγγαρίας στο Euro

Ένα ωραίο κουίζ, με τον παλιό πρόεδρο της Παναχαϊκής, Κώστα Αποστολόπουλο να δίνει την απάντηση, αναρτήθηκε στο επίσημο forum των φίλων της ομάδας. Ποια ήταν όμως η ερώτηση;

Tι σχέση έχει ο προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας στο EURO 2021, με την oμάδα της Πάτρας.

Ο νυν τεχνικός της Εθνικής Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσσι, την περίοδο 2002-2003 ήταν βοηθός του προπονητή της Παναχαϊκής, Βιτσέντσο Γκουερίνι, όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία.

Ακόμα ένας άνθρωπος του παρελθόντος που πέρασε από το σύλλογο της Πάτρας και πλέον βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια δούλεψε σε Σλοβακία (Ντουναίτσκα) και Χόνβεντ (Ουγγαρία), ενώ από το 2018 βρίσκεται στην εθνική ομάδα.

Η Ουγγαρία βρέθηκε στην μεγάλη γιορτή από το “παράθυρο”, αφού τερμάτισε 4η στον 5ο προκριματικό όμιλο και κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσω των πλέι-οφ του “Nations League”.

Ο Ιταλός προπονητής έχει κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου για τη δουλειά που έχει κάνει στους Ούγγρους. Σήμερα στην πρεμιέρα η Εθνική Πορτογαλίας κέρδισε σαν… Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, με 3 γκολ στο 84′, στο 87′ και στο 92′, 3-0 την Εθνική Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη για το EURO 2021.