Από την κόλαση στον παράδεισο!

Γήπεδο Προσφυγικών: Παναγιώτης Σουτζόγλου
Διαιτητής: Τηλιγάδας Κωνσταντίνος (Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Κωσταδήμας Σπυρίδων)
Σκόρερ: 10′ Σπανός, 90+8′ Κουτρούμπας Πεν. – 90′ Ασλανίδης

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η ομάδα του Άρη Πατρών στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του Β’ Ομίλου της Α” ΕΠΣΑ, όπου σε ένα επεισοδιακό ματς, επικράτησε στις καθυστερήσεις του Αετού Πατρών/Αστραπής με 2-1, το απόγευμα του Σαββάτου στα Προσφυγικά και κατέκτησε την 1η θέση της βαθμολογίας του ομίλου.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά, αφού μόλις στο 10’, ο Κωστής γύρισε από αριστερά και ο Σπανός με προβολή μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-0. Από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Άρη έχασαν πολλές ευκαιρίες με Κωστή, Αγγελή και Σπανό, με το σκορ να μένει στο ρευστό 1-0.
Όσο περνούσε η ώρα η αναμέτρηση όλο και μύριζε περισσότερο μπαρούτι, με τον διαιτητή του αγώνα να έχει χάσει τον έλεγχο για τα καλά. Ανάποδα φάουλ, κάρτες και αρκετά ακόμη έφεραν τεράστιο εκνευρισμό και στις δύο ομάδες και η σπίθα που ήθελε για να τιναχτεί το ματς στον αέρα ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν στην φάση του γκολ των φιλοξενούμενων (σ.σ. που μάλιστα προς τιμήν του για πολλά χρόνια παίκτης του Άρη Σάββας Ασλανίδης δεν πανηγύρισε ξεκίνησε από ξεκάθαρο χέρι που δεν δόθηκε.

Η ένταση διέκοψε το ματς, μεταφέρθηκε στην κερκίδα όπου υπήρξαν επεισόδια και ο κ. Τηλιγάδας στο 98′ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι την μονομαχία του Σπανού με τον Σίδερη με το οποίο ο Κουτρούμπας ευστόχησε και έκανε το 2-1, ενώ ο Αετός Π./Αστραπή για αρκετά λεπτά σκέφτηκε ακόμη και να αποχωρήσει από το γήπεδο!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6′ Ένα μακρινό σουτ του Καρμοκόλια έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια άουτ.

10′ Γκοοολ για τον Άρη, όταν ο Νικολόπουλος έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Κωστή, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σπανός με προβολή άνοιξε το σκορ για τον Άρη σε 1-0.

18′ Ωραία ενέργεια του Κωστή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Σπανός έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο φορ του Άρη διαμαρτύρεται ότι η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

23′ Έπειτα από την πάσα του Οικονομόπουλου για τον Κωστή από τα αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ένα πλασέ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σιδέρη άλλα μπλόκαρε την μπάλα.

30′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Οικονομόπουλος έβγαλε την κάθετη για τον Κωστή, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Σιδέρη και το πλασέ που έκανε, η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι άουτ.

31′ Έπειτα από την πάσα του Μικελάτου για τον Παπαδιονυσίου μέσα στην περιοχή, βγήκε τετ α τετ απέναντι από τον Αναστασοβίτη αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία.

36′ Έπειτα από το γύρισμα του Πανάρετου από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, ο Σπανός έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και ο Σιδέρης μπλόκαρε την μπάλα.

42′ Σέντρα από τα δεξιά για τον Σπανό, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σιδέρης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

45+1′ Μετά από σέντρα του Πανάρετου από τα δεξιά, ο Κωστής έκανε το πλασέ αλλά ο Σιδέρης έδιωξε σε κόρνερ.

45+2′ Μακρινό σουτ του Νικολόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.

56′ Εκτέλεση κόρνερ του Οικονομόπουλου, ο Νικολόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι άουτ.

59′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αετό να ισοφαρίσει, όταν ο Μπίρμπας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Παπαχρήστος έκανε το σουτ αλλά ο Αναστασοβίτης έκανε την απόκρουση και στη συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

84′ Γκολ για τον Άρη, αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Όταν ο Δημόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σπανός έκανε το κοντρόλ, στη συνέχεια έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο φορ του Άρη ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε το γκολ.

86′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αετό, έπειτα από τη σέντρα του Καρμοκόλια από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρελάς έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Παπαδιονυσίου, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Αναστασοβίτης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

90′ Γκοοολ για τον Αετό, με τον Ασλανίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή και έκανε το 1-1.

90+3 Πέναλτι για τον Άρη, σε ανατροπή του Σιδέρη πάνω στον Σπανό ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα. Έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Αετού πως δεν υπάρχει παράβαση.

90+8′ Γκοοολ για τον Άρη, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουτρούμπα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Συνθέσεις:

Άρης Πατρών (Θανάσης Παπουτσής): Αναστασοβίτης Παρασκευόπουλος Μενύχτας (55′ Δημόπουλος) Νικολόπουλος Δασουράς Καταρτζόπουλος Αγγελής (34′ Πανάρετος) Μπούμπαλης (55′ Κουτρούμπας) Σπανός Οικονομόπουλος (70′ Μεντζελόπουλος) Κωστής

Αετός/Αστραπή (Μίκι Τσίρκοβιτς): Σιδέρης Μπίρμπας Τράκης Καρμοκόλιας Κουρκουμέλης Καρελάς Λαζανάς Παπαδιονυσίου Καλογερόπουλος (65′ Χαραλάμπους) Παπαχρήστος (82′ Ασλανίδης) Μικελάτος.