Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Από το Μαρούσι ξεκινάει σήμερα το “ταξίδι” του Προμηθέα – Τι λένε οι αριθμοί

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα γίνει το δεύτερο χρονικά (5/10, 18:00, ERT Sports) παιχνίδι της νέας Stoiximan GBL. Το Μαρούσι θα υποδεχτεί τον Προμηθέα με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με μεγάλες προσδοκίες στο φετινό Πρωτάθλημα.

Το Μαρούσι, με τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο του, διατήρησε έναν κορμό από την ομάδα της περασμένης σεζόν αφού θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα τους οι Γιαννόπουλος, Ραντούλιτσα, Ιορδάνου, Νικολαΐδης και Στασινός. Τους πλαισίωσαν εννιά νέοι παίκτες και μεταξύ αυτών τέσσερις ξένοι παίκτες με προϋπηρεσία στη Stoiximan GBL, ο Σανόγκο, ο Ρέινολντς, ο Φρίντρικσον και ο Λάνγκεβαϊν.

Ο Προμηθέας, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στο «τιμόνι» για δεύτερη σεζόν, κράτησε στο ρόστερ του τους Χρυσικόπουλο, Μπαζίνα, Καραγιαννίδη, Λάγιο και Βασιλείου. Στις εννιά προσθήκες που έκανε, ήταν και αυτές του Μιχάλη Λούντζη που επιστρέφει στην Πάτρα έπειτα από τη σεζόν 2020-21 και του Κένι Ουίλιαμς που θα παίξει με τέταρτη διαφορετική ομάδα στη Stoiximan GBL μετά τον Κολοσσό H Hotels Collection, την ΑΕΚ Betsson και το Περιστέρι Domino’s.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά στην περασμένη σεζόν. Όχι μόνο για τη Stoiximan GBL αλλά συνολικά στις εθνικές κατηγορίες, αφού αυτό δεν έγινε ούτε στη Β’ ή στην Α2 κατηγορία. Στην περασμένη σεζόν λοιπόν, όταν και άρχισε να γράφεται η μεταξύ τους ιστορία, ο Προμηθέας έκανε το 2/2.

Το παιχνίδι που έγινε για τη 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος του 2023-24, ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Πάτρας που μετά από μία σχετικά ισορροπημένη πρώτη περίοδο (24-30), κυριάρχησε για να φτάσει στην επικράτηση με το άνετο 95-70. Την οδήγησαν ο Χάντερ Χέιλ (19π, 7ρ, 6ασ) και ο Κρις Κόφεϊ (15π, 5/6δ, 6ρ).

Για το Μαρούσι σε εκείνο το παιχνίδι που έγινε στις 13 Ιανουαρίου, είχαν ξεχωρίσει ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (14π, 7/9δ) και ο Αϊζάια Μπρίσκοου (12π, 6ασ, 7κ.φ).

ΜΑΡΟΥΣΙ

MILESTONE

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ