Από τότε άλλαξαν πολλά…

Ότι σπείρεις θα θερίσεις αναφέρει μια λαϊκή ρήση. Αυτό συμβαίνει και στην Παναχαϊκή. Τους τελευταίους μήνες άλλαξαν πολλά στην ομάδα της Πάτρας  σε οργανωτικό επίπεδο, σε νοοτροπία και φιλοσοφία. Στον τρόπο λειτουργίας.

Φέτος το καλοκαίρι καταρχήν θα υπάρχει διοικητική ηρεμία με ότι αυτό συνεπάγεται και θα ασχοληθούμε με μεταγραφικά, αλλά και οργανωτικά ζητήματα. Στην Παναχαϊκή υπήρξαν πολλά προβλήματα και παλινωδίες σε διοικητικό επίπεδο στην εποχή Σάκη Καλογερόπουλου.

Σκεφτείτε σήμερα αμιγώς ποδοσφαιρικά μετά από 4 μήνες που ανέλαβε η νέα διοίκηση, με πιο καθαρό μυαλό και δίχως να εξετάσουμε την εκάστοτε διοικητική εποχή, άρχισε σιγά σιγά το αγωνιστικό ρεπορτάζ να γίνεται και πάλι ενδιαφέρον.

Ο κορονoϊός ήταν μια εποχή που «μπλόκαραν τα πάντα», αλλά λειτούργησε θετικά για τη διοίκηση του Γιώργου Μπάρλου, αφού δημιούργησε προπονητήριο για το σύλλογο με ότι αυτό συνεπάγεται. Το πούλμαν ήταν κάτι αυτονόητο, αλλά εξίσου σημαντικό, καθώς έλειπε τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα θα βγαίνει εκτός νομού και θα έχει της ταυτότητα της Πάτρας πάνω της.

Ο Νίκος Λουμπαρδέας έχει το προνόμιο να είναι από τους ελάχιστους παίκτες της γενιάς του που έπαιξε με την ομάδα και στην Α΄ Εθνική. Εκεί θέλει να την οδηγήσει και πάλι αυτή τη φορά ως τεχνικός διευθυντής.

Πρέπει να σταθούμε σε κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Στη δημιουργία της νοοτροπίας του μόνιμου πρωταγωνιστή, της μεγάλης ομάδας. Έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια, από τότε που επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία. Η φετινή όμως, είναι χρονιά περαιτέρω αναβάθμισης. Περνά ήδη και εμπεδώνεται στην ομάδα, αλλά περνά και στον κόσμο.

Που πιστεύει όσο ποτέ πριν, ότι η Παναχαϊκή άλλαξε επίπεδο και συνεχίζει προς τα πάνω. Γιατί είναι οργανωμένη, έχει στόχους και τους υλοποιεί. Ο Μπάρλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, διατυμπανίζει για πρωτάθλημα και καλά κάνει. Τουλάχιστον βγαίνει και το λέει, δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια του, ούτε πίσω από λέξεις, όπως έκαναν στο παρελθόν άλλοι. Ο ίδιος θα το καρπωθεί, ο ίδιος θα πάρει την ευθύνη πάνω του, σε κάτι που απευχόμαστε.

Καθημερινά ρυθμίζονται υποχρεώσεις και χρέη του παρελθόντος και ο σύλλογος δείχνει πιο δυνατός από ποτέ τόσο στο νομικό, όσο και στο λογιστικό κομμάτι. Η εξαργύρωση των κόπων θα φανεί στο γήπεδο. Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» και έτοιμοι για πρωταθλητισμό. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συμπτώσεις.

Μόνο με σκληρή δουλειά και διατήρηση του πλάνου θα βγάλει αυτή την εικόνα. Όποιοι ποδοσφαιριστές και να αγωνίζονται δεν διαφοροποιούν την ποιότητα αυτής της ομάδας.  Στην Παναχαϊκή 4 μήνες μετά έχουν αλλάξει πολλά και ευχόμαστε να συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα πάνω…