ΑΡΘΡΟ: Ολοι θα αναθεωρήσουν για το ποδόσφαιρο…

Μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και άγχους για την επομενη μέρα στην καθημερινότητά μας, πόσο άραγε χωράει ο νους μας την ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο;

Κάποιοι, σίγουρα, αναμένουν την επιστροφή στα γήπεδα για να εκτονωθούν, κάποιοι άλλοι, ωστόσο, αρχίζουν και το σκέφτονται. Όχι, φυσικά, για να μην εκθέσουν τον εαυτό τους ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους σε κίνδυνο λόγω του κορωναϊου, αλλά γιατί σκέφτονται το μέλλον και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, ζώντας σε έναν νέο περιβάλλον που αρχίζει να διαμορφώνεται.

Σκέφτονται πολλά. Από το αν θα πληρώνονται , από το αν θα πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, για το αν θα φτάσουν τα χρήματα για τις πρώτες ανάγκες κλπ.

Και η σκέψη αυτή, φτάνει (κακά τα ψέματα) και περισσεύει για να αρχίζουν να αναθεωρούν και την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

Είτε είσαι παράγοντας, είτε παίκτης, είτε προπονητής ή διαιτητής γνωρίζεις εξαρχής ότι κάτι προκειται να αλλάξει σύντομα και ίσως αναθεωρήσεις πολλά από αυτά που θεωρούσες δεδομένα.

Και δεν είμαι καθόλου, τρομολάγνος ή σκέφτομαι πάντα τα χειρότερο.

Απλά παρατηρώ ότι πολλοί από εμάς  δίνουμε περισσότερη αξία απ΄οσο πρέπει σε ένα άθλημα που απλά πρέπει να μας πρσφέρει χαρά και διασκέδαση. Αν το δεις ως ένα τρόπο για να βγάλεις χρήματα, ή για να ανεβάσεις την φήμη σου ή την αξία σου ως άνθρωπος, εκτιμώ ότι θα αποτύχεις.

Η νέα πραγματικότητα έρχεται και είναι μπροστά μας.

Μην κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε…

Και να μην την βλέπουμε, ανάλογα με το τι μας βολεύει κάθε φορά.

Τότε είναι που χάσαμε το παιχνίδι, χωρίς καν να παίξουμε…

Νίκος  Παπαστεφανάτος