Αφιέρωμα : Οι 14 «μονομάχοι» του Α’ Ομίλου της Α’ Κατηγορίας

Επιμέλεια : Αποστόλης Νικολόπουλος

Το www.patragoal.gr σας παρουσιάζει και φέτος ένα πλήρες αφιέρωμα στους φετινούς «μονομάχους» της Α’ Κατηγορίας, με την ανάλυση της κάθε ομάδας, τον προπονητή, τις μεταγραφές που πραγματοποίησε και την προσωπική μας εκτίμηση θέσης στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.       

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 14 ομάδες του Α’ Ομίλου :                                 

Αναγέννηση Πατρών

Δύσκολη αναμένεται η φετινή χρονιά για την «ιστορική» Αναγέννηση Πατρών, η οποία είχε προβλήματα ακόμα και για το αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο τελικά πραγματοποιήθηκε, με την ομάδα του Λαδόπουλου να στηρίζεται σε νεαρά παιδιά που ελπίζουν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα. Στο «τιμόνι» θα συνεχίσει ο Φώτης Φοής που έδειξε καλό έργο στο β’ μισό του περσινού πρωταθλήματος και αναμένεται να βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με την προπονητική του εμπειρία.

Προπονητής: Φ. Φοής

Μεταγραφές : Μ. Μπερτσουκλής (Α.Ε. Πάτρα 2005), Α. Χριστοδουλόπουλος (Καμίνια), Γιαννόπουλος (Δάφνη Πατρών), Σπυρόπουλος (Πανιώνιος/Αχιλλέας), Ν. Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός Πατρών), Χαβάνης (Α.Ε. Πάτρα 2005).

Εκτίμηση Θέσης : 11-14

Αστέρας Τσουκαλεΐκων

Πολύ καλή η περσινή πορεία της ομάδας του Σπύρου Αθανασόπουλου, η οποία διέψευσε τους πάντες και κατέκτησε μια πολύ καλή θέση στην τελική βαθμολογία. Φέτος αναμένεται ακόμα καλύτερη, αφού πραγματοποίησε λίγες αλλά καλές και πολύ έμπειρες προσθήκες που κάλυψαν τα τυχόν κενά που άφησαν κάποιες αποχωρήσεις. Οργανωτικά η ομάδα δουλεύει άψογα όλα τα χρόνια, οπότε δεν βλέπουμε γιατί και φέτος ο Αστέρας δεν μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Προπονητής: Σπύρος Αθανασόπουλος

Μεταγραφές : Τζελέπης (Αναγέννηση Πατρών), Σουτζόγλου (Ατρόμητος Πατρών), Νάνος (Αχαϊός Σαραβαλίου), Ζαφειρόπουλος (Αναγέννηση Πατρών), Μπίστιχας (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Παπαβασιλείου (Νίκη Τραγανού), Κατσαρός (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων), Κανελλόπουλος (Α.Ε. Ροϊτίκων).

Εκτίμηση Θέσης : 8-11

Ατρόμητος Πατρών

Για πολλούς το μεγάλο φαβορί του α’ ομίλου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Εξαιρετικό ρόστερ με καλές προσθήκες και φέτος, έμπειρος προπονητής στον πάγκο και διοίκηση κοντά στην ομάδα. Ο Ατρόμητος θέλει να πετύχει φέτος ότι δεν έχει καταφέρει τα δύο προηγούμενα χρόνια και πλέον απουσίας των «μεγάλων ονομάτων» στην κατηγορία, έχει όλα τα φόντα να το καταφέρει. Μένει να το δούμε στην πράξη.

Προπονητής: Φ. Σχοινάς

Μεταγραφές : Χάχαλης (Άρης Πατρών), Αθανασόπουλος (ΑΠΣ Πάτραι), Λαζαρίδης (Δαβουρλής Κ92), Βουτσινάς (Θύελλα Πατρών), Σ. Μικελάτος (Πήγασος), Λαζανάς (ΠΑΣ Πρέβεζα), Α. Μπαλής, Μπαμπίλης (Αχιλλέας Καμαρών), Π. Πανταζόπουλος (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων), Κ. Τσάκωνας (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων), Φλώρος (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων), Ρόδης (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων).

Εκτίμηση Θέσης : 1-3

Αχαιός Σαραβαλίου

Ο Αχαϊός Σαραβαλίου θέλει να ξεχάσει την περσινή κακή χρονιά που πραγματοποίησε, αλλάζοντας φιλοσοφία και θέλοντας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Η Ένωση με την ΑΕ Αρόης τον βοήθησε να αποκτήσει καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν και τους έμπειρους που παρέμειναν στην ομάδα, κάνουν ένα σύνολο που μπορεί να πάει πολύ ψηλά, αρκεί να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Προπονητής: Σ. Παναγόπουλος

Μεταγραφές : Μούτσα (Κεραυνός Αγίου Βασιλείου), Μιχαηλίδης (Κυπαρισσία), Λαζανάς (Θύελλα Πατρών) Παπαδόπουλος (Ηρακλής Πατρών), Μαντάς (Ηρακλής Πατρών), Δασκαλάκης (Σταροχώρι), Αρκουμάνης (Πετεινοί), Μπίλης (Πετεινοί), Καλύβας (Πετείνοι), Ν. Σκλαβούνος (Καμίνια), Νεκτ. Σκλαβούνος (Λεβαδειακός Κ-17), Β. Σταύρακας (Παναχαϊκός).

Εκτίμηση Θέσης : 3-6

Δίας Σαραβαλίου

Καλή η περσινή χρονιά για τον Δία Σαραβαλίου, πιο δύσκολη αναμένεται η φετινή, αφού και οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά αλλά και ο Δίας έχασε κάποια σημαντικά «γρανάζια» από το δικό του ρόστερ. Καλή ακαδημία που στοχεύει στην προώθηση ταλέντων, χωρίς άγχος και φέτος στον αγωνιστικό χώρο, θα επιδιώξει να φτάσει στον στόχο της και έχει πολλές πιθανότητες να το καταφέρει.

Προπονητής: Χ. Ξυπολιάς-Ν. Ορφανίδης

Μεταγραφές : Άγγελος Χριστόπουλος (Ηρακλής Πατρών). Προωθήθηκαν από την ομάδα Παίδων οι Στρέκλας, Αλεξανδρής, Κωτσής, Σπαθάρας, Κουραχάνης, Μιχαήλ.

Εκτίμηση Θέσης : 9-12

Δόξα Νιφορεΐκων

Η ομάδα «τρένο» των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια, κατάφερε θριαμβευτικά μέσα σε δύο χρονιές από την επαναδραστηριοποίηση της, να ανέβει ως «δίς» πρωταθλήτρια στην Α’ Κατηγορία. Προσωπικά θεωρούμε ότι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του α’ ομίλου και πάρα πολύ δυνατή, ιδιαίτερα στην έδρα της. Ίδιος βασικός κορμός, πολλές και καλές μεταγραφές, ένας εξαιρετικός προπονητής στον πάγκο της, στοιχεία που μας οδηγούν στον συμπέρασμα ότι η ομάδα των Νιφορεΐκων δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα παραμονής ως νεοφώτιστη.

Προπονητής: Α. Κίκινας

Μεταγραφές : Μαρινόπουλος (Λιμνοχώρι), Κυριακόπουλος (Αχαϊκή), Γεωργίου (Αχαϊκή), Παναγόπουλος (Αστραπή), Αθανασόπουλος (Αχαϊκή), Ταπεινός (Ατρόμητος Λάππα), Η. Πετρόπουλος (Νίκη Προαστείου), Δ. Πετρόπουλος (Ωλενιακός), Σέμα (Αχαϊκή), Παππάς (Ίκαρος Λακκόπετρας), Λεχουρίτης (Αχιλλέας Καμαρών).

Εκτίμηση Θέσης : 7-10

Δόξα Παραλίας

Η Δόξα Παραλίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις πρωταγωνιστικές και καλές ομάδες στην Α’ Κατηγορία. Και φέτος αναμένεται να έχει αυτόν τον ρόλο, παρά το γεγονός ότι άλλαξε προπονητικό δίδυμο αλλά και αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως καλύφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η ομοιογένεια της αποτελεί μεγάλο όπλο για ακόμα μια πολύ καλή πορεία στον α΄ όμιλο της Α’ Κατηγορίας.

Προπονητής: Γ. Γεωργιτσόπουλος- Θ. Λαμπρόπουλος

Μεταγραφές : Σπυρόπουλος (Παναιγιάλειος), Σοφούλης (Θύελλα Πατρών), Οικονομόπουλος (Αστέρας Μιντιλογλίου), Σπανός (Πανμοβριακός Ριόλου), Νίκας (από Αστραπή), Θεοδωρόπουλος (Α.Ε. Ροϊτίκων), Αγγελούσης (Θύελλα Πατρών).

Εκτίμηση Θέσης: 1-4

Δόξα Χαλανδρίτσας

Δύσκολη αναμένεται η φετινή χρονιά για την Δόξα Χαλανδρίτσας, αφού υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις και ελάχιστες μεταγραφικές κινήσεις, που ουσιαστικά αποδυνάμωσαν την ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά κάτι, αφού όλα είναι στο γήπεδο και η Δόξα και πέρσι απέδειξε ότι είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Θα είναι δύσκολα αλλά έχει την δυναμική της έδρας της να τα καταφέρει

Προπονητής: Ν. Γιαννόπουλος

Μεταγραφές : Μπαρδούσης (ΑΕ Περιβόλας), Κακαρούμπας (Ηρακλής Πατρών), Γ. Γκάντζος (επιστροφή Αστραπή Ψαροφαίου), A. Σωτηρόπουλος (Αχαιός Σαραβαλίου).

Εκτίμηση Θέσης : 11-14

Εθνικός Πατρών

Επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» για τον ιστορικό Εθνικό Πατρών, ουσιαστικά μέσα από την ομάδα του Πολύτεκνου, με στόχο την καθιέρωση στην κατηγορία. Ο περσινός βασικός κορμός της ανόδου παρέμεινε και φέτος, ενώ οι προσθήκες ήταν λίγες αλλά καλές και θα δώσουν βοήθειες στην ομάδα του Κυριάκου Θούα. Στόχος είναι φυσικά η παραμονή και ο Εθνικός μπορεί να τα καταφέρει.

Προπονητής: Κ. Θούας

Μεταγραφές : Δημητρόπουλος (Καλάβρυτα), Ν. Ασημακόπουλος (ΠΑΟΚ Πάτρας), Αλέμης (Αχαϊκή), Στουπάκης (Λέων Αλισσού), Aθανασόπουλος (Αετός Πατρών),  Σπηλιωτόπουλος (Αστέρας Τσουκαλεΐκων), Μαργώνης (Ηρακλής Πατρών), Ευκλιάτης (Ιστιαία), Μιχαλακέλης (Α.Ο. Χαϊδαρίου).

Εκτίμηση Θέσης : 9-13

Ίκαρος Πετρωτού

Από το «παράθυρο» βρέθηκε στην μεγάλη κατηγορία ο Ίκαρος Πετρωτού, ο οποίος θα στηριχθεί στα δικά του παιδιά της ακαδημίας για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά αυτό διόλου δεν προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας του Πετρωτού, που έχουν άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο με την ανάδειξη ταλέντων, κινούμενοι σε πολύ καλά πρότυπα.

Προπονητής:  Αγγ. Σταθόπουλος

Μεταγραφές: Π. Φραντζής (Φαραϊκός), Λ. Μπαρλάς (Πετεινούς), Σ. Σταυρόπουλος (Πατραϊκός). Από την ομάδα Παίδων προωθήθηκαν οι Αγγ. Κλίτσας, Μηχαλιός, Πιτσής, Δρογγίτης, Τσάμης, Κάρδαρης.

Εκτίμηση Θέσης : 10-14

Λιμνοχώρι

Παρά το γεγονός ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός άργησε να ξεκινήσει και όλα έδειχναν άσχημα για το Λιμνοχώρι, η «βασίλισσα του κάμπου» προχώρησε σε 2-3 πολύ καλές προσθήκες και έφτιαξε ένα σύνολο που θέλει να ξεχάσει την κακή περσινή χρονιά. Αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές απαρτίζουν το συγκρότημα του Γιάννη Ζερδεβά, ενώ και φέτος η έδρα θα αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της ομάδας.

Προπονητής: Γιάννης Ζερδεβάς

Μεταγραφές : Δ. Μούζος , Σχοινάς (Διαγόρα Βραχνεϊκων), Μ. Μούζος (Πάτραι), Δ. Αγγελόπουλος (Ατρόμητος Λάππα), Γ. Σέρμπος (Λέων Αλισσού), Κατσίνας (Δόξα Νέας Μανωλάδας), Χρυσοβέργης (Πετεινοί), Ντόσι (Αχαϊκή), Κανελλόπουλος (Αχαϊκή).

Εκτίμηση Θέσης : 8-11

Πανμοβριακός Ριόλου

Αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί είναι ο Πανμοβριακός τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποκτήσει την ανάλογη δυναμική, συμμετέχοντας και στην Γ’ Εθνική πριν 2 χρόνια και αλλάζοντας επίπεδο. Και φέτος ο στόχος της ομάδας του Θανάση Παπουτσή είναι πρωταγωνιστικός, έχοντας όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Λίγες αλλά ποιοτικές μεταγραφές, λίγες όμως και οι αποχωρήσει από το ρόστερ, οπότε μια ίδια και δεμένη ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά.

Προπονητής: Θ. Παπουτσής- Α. Κωνσταντινόπουλος

Μεταγραφές : Μ. Σπανός (Πάτραι), Κατσαίτης (Σταροχώρι), Παναγιωτόπουλος (Απόλλων Ευπαλίου), Γκιζαριώτης (ΑΟ Λουτράκι), Οικονομόπουλος (Σύρος), Γκοτσούλιας (Ατρόμητος Λάππα).

Εκτίμηση Θέσης : 2-5

ΑΕ Πάτρα 2005

Η ΑΕ Πάτρα 2005 τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις ομάδες που παίζουν σωστό και καλό ποδόσφαιρο. Και φέτος δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία της ακαδημίας, με στόχο το καλύτερο δυνατόν και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις, οι οποίες όμως καλύφθηκαν με εξίσου σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Στο τιμόνι της ομάδας και φέτος ο Νίκος Τσολόπουλος, από τους καλούς και ανερχόμενους προπονητές της Αχαϊας.

Προπονητής: Ν. Τσολόπουλος

Μεταγραφές : Μανθόπουλος (Ατρόμητος Πατρών), Κακαφώνης (Αναγέννηση Πατρών), Πάγκαλος (Αχαϊκή), Χριστόπουλος (Αναγέννηση Πατρών), Καραλής (Καλλιθέα).

Εκτίμηση Θέσης : 4-7

Πήγασος Μπεγουλακίου

Σχεδόν με τον ίδιο βασικό κορμό θα πορευτεί ο Πήγασος και στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, σχήμα που πέρσι του έδωσε μια πολύ καλή θέση στην τελική βαθμολογία. Στον πάγκο και την φετινή χρονιά θα είναι ο Νίκος Δημητρόπουλος, που ουσιαστικά «ανέστησε» πέρσι την ομάδα και έδειξε σημαντικό έργο, ενώ ο στόχος δεν είναι άλλος από την ίδια καλή πορεία και την γρήγορη παραμονή.

Προπονητής: Ν. Δημητρόπουλος

Μεταγραφές : Γεωργόπουλος (Αχαϊκή), Κυριακόπουλος (Παναιγιάλειος), Γκοτσόπουλος (Εθνικός Πατρών), Ανδρεόπουλος (Καλάβρυτα), Ντεντόπουλος (Ηρακλής Πατρών), Παπαγιαννόπουλος (Παναχαϊκός)  Γαλάνης, Αποστολόπουλος (Κύπρος), Κριμπάς (ΑΠΣ Πάτραι).

Εκτίμηση Θέσης : 4-7