Αφιέρωμα : Οι 14 «μονομάχοι» του Β’ Ομίλου της Α’ Κατηγορίας

Επιμέλεια : Αποστόλης Νικολόπουλος

Το www.patragoal.gr σας παρουσιάζει και φέτος ένα πλήρες αφιέρωμα στους φετινούς «μονομάχους» της Α’ Κατηγορίας, με την ανάλυση της κάθε ομάδας, τον προπονητή, τις μεταγραφές που πραγματοποίησε και την προσωπική μας εκτίμηση θέσης στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.       

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 14 ομάδες του Β’ Ομίλου : 

                               

ΑΠΟ Αρόης

Δύσκολη ήταν η χρονιά που πέρασε για την ΑΠΟ Αρόης, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση του β’ ομίλου, μαζεύοντας με το «ζόρι» κάποιους ελάχιστους βαθμούς αλλά τουλάχιστον παίρνοντας την επιβράβευση από όλους ότι παρά τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει, κατέβηκε κανονικά και αξιοπρεπέστατα στο πρωτάθλημα.

Η φετινή χρονιά την βρίσκει με τον Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη στο «τιμόνι» της και με την ελπίδα να έχει μια καλύτερη πορεία από την περσινή, παλεύοντας και πάλι κάθε παιχνίδι. Νεανικό ρόστερ με αρκετές μεταγραφές και πολλούς της περσινής χρονιάς, θα είναι «σκληρό καρύδι» για πολλές ομάδες.

Προπονήτης: Γ. Δρακοπαναγιωτάκης

Μεταγραφές : Παναγόπουλος (Αετός Πατρών), Νταγιάντας (Αετός Πατρών), Τόνοφ (Φαραϊκός), Καραγκούνης (ΑΕ Αρόης), Ν. Δημόπουλος (Ολυμπιακός Πατρών), Μ. Δημόπουλος (Ολυμπιακός Πατρών), Πλάτανος (Δόξα Π.),  Γκόλφης (Παναχαϊκός), Ορούτσι Α.Ε. Αρόης), Διαμαντόπουλος (Α.Ε. Αρόης).

Εκτίμηση Θέσης : 11-14

Αετός Πατρών

Ο Αετός Πατρών αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις σταθερές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Α’ Κατηγορίας, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές πορείες, ευρισκόμενος πάντα στην πρώτη τετράδα του ομίλου που συμμετέχει. Κατάφερε και την φετινή χρονιά να κρατήσει τον βασικό του κορμό, έχοντας πραγματοποιήσει λίγες αλλά «στοχευμένες» μεταγραφές, με τις οποίες αναμένεται και φέτος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σίγουρα θα είναι και πάλι από τις πολύ καλές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Προπονητής: Χ. Ράντος

Μεταγραφές : Καλλιακμάνης (Αχαϊκή), Τσαρτόλιας (Άρης Πατρών), Βετούλας  (Δαβουρλής), Δημακόπουλος (Δόξα Παραλίας), Στάμος (Δαβουρλής), Δημητρέλης (Σπάρτη), Μιχαλόπουλος (Ωλενιακός).

Εκτίμηση Θέσης : 1-3

Αετός Ρίου

Ένα όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα για τους «Αετούς» του Ρίου, αφού η ομάδα θα αγωνιστεί στην μεγάλη τοπική κατηγορία, κάτι που κυνήγησε «λυσσαλέα» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο χωρίς να τα καταφέρει. Μια ομάδα που πέρασε πολλά πριν δύο χρόνια, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, όμως δικαιώθηκε εκμεταλλευόμενη την αύξηση των ομάδων της Α’ Κατηγορίας και έστω και με αυτόν τον τρόπο είναι εκεί που επιδίωξε. Αποτελείται από ένα νεανικό σύνολο που μπορεί να κάνει την ζημιά στον οποιονδήποτε, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της που θα αποτελέσει και το μεγάλο της «όπλο».

Προπονητής: Α. Ζήκος

Μεταγραφές : Μεντζελόπουλος (Πανιώνιος/Αχιλλέας), Χότζα (ΠΑΟΚ Πάτρας), Καψάλης (Αργυρά), Κωστόπουλος (Ζαβλάνι), Βάρδας (από Δαβουρλής), Μπαλαφούτης

Εκτίμηση Θέσης : 9-12

ΑΕ Αιγείρας/Ακράτας

Αρκετές δυσκολίες αντιμετώπισε το καλοκαίρι η Αιγείρα/Ακράτα στον μεταγραφικό της σχεδιασμό, αλλά έστω την τελευταία στιγμή κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο καλές προσθήκες που αναμένεται να την βοηθήσουν σημαντικά. Σε γενικές γραμμές κατάφερε να κρατήσει τον περσινό της κορμό και θα βασιστεί για ακόμα μια χρονιά στην έδρα της, θέλοντας εκεί να μαζέψει βαθμούς που θα την βοηθήσουν. Μέσα στην Ακράτα δεν θα είναι για κανέναν ένας εύκολος αντίπαλος, αφού η έδρα της όλα τα τελευταία χρόνια έχει μια δυναμική.

Προπονητής: Γ. Μεντής

Μεταγραφές : Καραχάλιος (Καλάβρυτα), Τσίμπιτσης (Ατρόμητος Πατρών). Από την ομάδα Παίδων προωθήθηκαν οι Σταυρόπουλος, Στεφανίδης, Καράμπελας, Τριανταφυλλόπουλος και Σπανός.

Εκτίμηση Θέσης : 8-11

Αναγέννηση Ψαθόπυργου

Επιστροφή και πάλι στην μεγάλη κατηγορία για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, η οποία αποτελεί τα τελευταία χρόνια την ομάδα «ασανσέρ» μεταξύ των δύο κατηγοριών. Αυτό θέλει να αποφύγει και φέτος, ώστε να καθιερωθεί μια και καλή στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας πλέον όλα τα φόντα να το καταφέρει με καλό ρόστερ, ομοιογενές και έναν προπονητή που ξέρει πολύ καλή την ομάδα του και αναμένεται να παρουσιάσει μαζί της αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Περιμένουμε την ομάδα του Ψαθοπύργου πολύ δυνατή και από τις ομάδες που θα μας προσφέρουν καλό θέαμα στον β’ όμιλο.

Προπονητής: Β. Φίλιππας

Μεταγραφές : Χαϊκάλης (Αχαϊός Σαραβαλίου), Τριβέλλας (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Μαργώνης (Παναλίαρτος), Τσίλιος (Πετεινοί), Αγγελόπουλος (από Κεραυνό Αγίου Βασιλείου), Σκαρτσάνης (Αχαϊκή), Βασιλείου, Σκόνδρας (Ατρόμητος Λάππα)

Εκτίμηση Θέσης : 6-9

Άνω Καστρίτσι

Μια μεγάλη επιτυχία κατάφερε να πετύχει την περσινή χρονιά η ομάδα του Βασίλη Μπαλατή, αφού κέρδισε επάξια την άνοδο ως 2η για την μεγάλη κατηγορία του τοπικού και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αυτήν. Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη αφού τα δεδομένα αλλάζουν, αλλά μιλάμε για ένα ομοιογενές σύνολο που θα παλεύει για όλα τα παιχνίδια και έχοντας στον πάγκο του έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο και νεαρό προπονητή, θα αποτελέσει σκληροτράχηλο αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα.

Προπονητής: Β. Μπαλατής

Μεταγραφές : Χριστόπουλος (Νίκη Προαστείου), Ασημακόπουλος (Αστέρας Ζωγράφου), Κωνσταντόπουλος (Άρης Πατρών), Αν. Ζαϊμη (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Χ. Μικές (Φαραϊκός).

Εκτίμηση Θέσης : 8-12

Άρης Πατρών

Από τις καλές ομάδες της κατηγορίας αναμένεται να είναι για ακόμα μια χρονιά ο Άρης Πατρών, ο οποίος είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί στο εν λόγω πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές της ομάδας είναι αρκετά καλές και έμπειρες και αντικαθιστούν πλήρως όσους αποχώρησαν από τους «κόκκινους». Στο «τιμόνι» για ακόμα μια χρονιά θα είναι ο Γιάννης Βογιατζής, με την ελπίδα να πάει ένα βήμα παραπέρα την ομάδα από την περσινή χρονιά. Περιμένουμε έναν δυνατό Άρη Πατρών και μέσα στην πρώτη τετράδα.

Προπονητής: Γ. Βογιατζής

Μεταγραφές : Πέτρου (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Κουνάβης (από Θύελλα Πατρών), Δασουράς (από Θύελλα Πατρών), Πουρνατζής (Πάτρα 2005), Παπαπέτρος (Πάτρα 2005), Παπαηλίου (Παναχαϊς), Σταυρόπουλος, Πετράτος, Κοσμόπουλος, Νικολόπουλος (Άτλας),

Εκτίμηση Θέσης : 2-4

Δαβουρλής Κ΄92

Ίδια φιλοσοφία, ίδια νοοτροπία, τίποτα δεν αλλάζει στον Δαβουρλή Κ92 που ακολουθεί όσο καμία άλλη ακαδημία πιστά το πλάνο των δικών της παιδιών. Ομάδα που οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών δεν της χρειάζονται, αρκείται να στηρίζετε στα δικά της παιδιά και να βγάζει φουρνιές ποδοσφαιριστών. Ερωτηματικό αποτελεί η φετινή φουρνιά της ομάδας του Δημήτρη Ράπτη, αφού δεν θα έχει στις τάξεις της και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν. Πάντα μια νέα χρονιά για τον Δαβουρλή είναι δύσκολη, όμως έχει τον τρόπο να μας διαψεύδει περίτρανα.

Προπονητής: Δ. Ράπτης

Μεταγραφές : Σεκέρσαβας (ΑΠΟΕΛ), Κοκόρης (Μεσολόγγι). Προωθήθηκαν από την ομάδα Παίδων οι Φώτης Ανδρικόπουλος (μέσος), Κωνσταντίνος Γαλαριώτης (επιθετικός), Γιώργος Παπανικολάου (τερματοφύλακας), Βασίλης Κλαφουτζής (αμυντικός), Άγγελος Κοντομίχης (εξτρέμ) και Μάνος Ανδρικόπουλος (αμυντικός).

Εκτίμηση Θέσης : 10-13

Ηρακλής Πατρών

Καλή μπορεί να θεωρηθεί η περσινή πρώτη χρονιά για τον Ηρακλή Πατρών στην Α’ Κατηγορία, με την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο στον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Φέτος τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά, με νέο προπονητή στον πάγκο τον Νίκο Σιαφλά και αρκετούς ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει για άλλες ομάδες. Οργανωτικά μιλάμε για μια από τις καλές ομάδες της Α’ Κατηγορία και όταν αυτό συμβαίνει, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Θα είναι και πάλι δύσκολα για τον «γηραιό», αλλά έχει τα φόντα να τα καταφέρει.

Προπονητής: Ν. Σιαφλάς

Μεταγραφές : Γιάννη (Αναγέννηση Πατρών), Βουκελάτος (Πήγασος Μπεγουλακίου), Αντωνόπουλος, Ρουγκάλας, Τζελάϊ, Λούτσας,

Εκτίμηση Θέσης : 10-13

Θύελλα Αιγίου

Ακόμα μια πολύ καλή και σοβαρή ακαδημία του Νομού Αχαΐας, στηριζόμενη και αυτή στα δικά της παιδιά και στις φουρνιές ποδοσφαιριστών που βγάζει κάθε χρόνο. Τα ίδια που είπαμε για τον Δαβουρλή, ισχύουν και στην περίπτωση της Θύελλας Αιγίου. Τα τελευταία χρόνια δείχνει καλή και σταθερή στην κατηγορία, στηριζόμενη όπως είπαμε στα δικά της παιδιά. Αυτό αναμένουμε να δούμε και φέτος αφού όπως φαίνεται ο Κυριάκος Αθανασίου έχει βρει την συνταγή να το πετυχαίνει.

Προπονητής : Κυριάκος Αθανασίου

Μεταγραφές: Ράμμος (Άβυθος 2017), Φιλ. Μακρυγιαννάκης, Γ. Δημητρόπουλος. Από την ακαδημία ανέβηκαν Παπακωνσταντίνου, Κουρτάκης, Τσεκούρας Ανδρέας, Mεντούς Χίσα, Καϊάφας, Μητρόπουλος, Μάρδας, Τιμοθέου, Μπλάτα, Τζούρας Λόμσι.

Εκτίμηση Θέσης : 8-11

Καλάβρυτα

2η σερί χρονιά για την ομάδα των Καλαβρύτων στην Α’ Κατηγορία, με την 1η να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη. Το ίδιο θέλουν και φέτος να επαναλάβουν οι Καλαβρυτινοί, σε μια σαφώς πιο δύσκολη χρονιά για αυτούς, αλλά με «όπλο» της καλή τους και δυνατή έδρα του «βουνού». Οργανωτικά η ομάδα είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας και αυτό αποτελεί έναν λόγο για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Προπονητής : Κ. Βλάχος

Μεταγραφές : Θεοτοκάτος (Απόλλων Συνοικισμού), Μ. Μητρόπουλος (Θύελλα Αιγίου), Γ. Αναγνωστόπουλος (Αχιλλέας Καμαρών), Σπηλιωτόπουλος (Απόλλων Συνοικισμού), Δουκλιάς (ΑπόλλωνΣυνοικισμού), Θ. Κουτρουμάνης (Κεφαλλονιά), Γιώργος Φλογεράς, Ρετζίνο Κεφά και Στέφανος Βελάνας (από Σκεπαστό).

Εκτίμηση Θέσης : 10-13

Κεραυνός Αγίου Βασιλείου

Ίσως το μεγάλο φαβορί του β’ ομίλου της Α’ Κατηγορίας, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι με πολύ καλές και σημαντικές προσθήκες, με καλύτερη όλων αυτή του πολύπειρου αμυντικού Ανδρέα Τρίγκα από τον Διαγόρα και με παραστάσεις για πολλά χρόνια στην Γ’ Εθνική. Νέος προπονητής ο Παναγιώτης Λάγκης που δουλεύει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής σε ένα τόσο υψηλό τοπικό επίπεδο. Η παρουσία και του Δημήτρη Κόμπλα στο τεχνικό τιμ της ομάδας, δείχνει την δυναμική αυτής τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, με μια διοίκηση που παρέχει τα πάντα. Μεγάλο φαβορί όπως είπαμε, μένει να το δούμε στο γήπεδο.

Προπονητής: Π. Λάγκης

Μεταγραφές : Α. Τρίγκας (Διαγόρας Βραχνεΐκων, Σταυριανόπουλος (Δόξα Παραλίας), Τσάπαλος (Μόρπεθ), Γκόντας (ΑΠΣ Πάτραι).

Εκτίμηση Θέσης : 1-3

Νίκη Προαστείου

Η Νίκη Προαστείου αποτελεί τα τελευταία χρόνια την ομάδα που «θαυμάζεις» να βλέπεις να αγωνίζεται. Ομάδα με δικά της παιδιά και με εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού προπονητή που έχει στον πάγκο της και που είναι το Α και το Ω αυτού του καταπληκτικού νεανικού συνόλου. Περιμένουμε την Νίκη πολύ δυνατή και φέτος και από τις ομάδες που μπορούν και πάλι να μπουν «σφήνα» στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ν. Πατρώνης

Μεταγραφές : Φούντος (Ναυπακτιακός Αστέρας), Σμπόρας (Απόλλων Ευπαλίου), Μανούσος (Δαβουρλής Κ΄92), Θεοδωρακόπουλος (επιστρ. Αργυρά). Προωθήθηκαν από την ομάδα Παίδων οι Αντωνόπουλος, Ζεκιάι, Τζάνης, Παπαβασιλείου, Ν.Παπαδόπουλος, Γιάν. Παπαδόπουλος, Τ. Πατρώνης, Θ. Σαρβανάκης, Δ. Σαρβανάκης, Τριανταφύλλου, Τασσόπουλος.

Εκτίμηση Θέσης : 3-6

Πάτραι ΑΠΣ

Πολύ δυνατό περιμένουμε το Πάτραι την φετινή χρονιά, αφού ουσιαστικά αποτελεί τον «πρωταθλητή» των μεταγραφών στον β’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας. Μια ομάδα που απέκτησε πολλούς καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, η οποία αν βρει την απαιτούμενη χημεία με τον νέο της προπονητή, μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση της 1ης θέσης στην βαθμολογία. Μεγάλο φαβορί μαζί με τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, μένει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Προπονητής: Σ. Σαρρής

Μεταγραφές : Ν. Γραμματικόπουλος (Ατρόμητο Πατρών), Αναστασοβίτης (Αστέρας Μιντιλογλίου), Ιωάννου (από Δόξα Νέας Μανωλάδας), Παναγόπουλος (Αναγέννηση Πατρών), Παπαδόπουλος (Θύελλα Πατρών), Γιαννόπουλος (Ατρόμητος Πατρών), Γερογιάννης (Ατρόμητος Πατρών), Τσίφας (Αναγέννηση Πατρών), Φούφουλας (Άρης Πατρών), Δημητρακόπουλος (Αχαϊκή), Μωραΐτης (Αχαϊκή), Φωτόπουλος (Πετεινοί), Γιαννόπουλος (Πετεινοί).

Εκτίμηση Θέσης : 1-3