Αχαϊκή τεσσάρων αστέρων

Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία και επιδεικνύοντας από την αρχή του παιχνιδιού την ανωτερότητα της στον αγωνιστικό χώρο η Aχαϊκή είχε εύκολο μεσημέρι, επικρατώντας εκτός έδρας του Ίκαρου Πετρωτού με σκορ 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 16′ όταν ο νεαρός Σαν Φιλίπο έκανε το σουτ περίπου από τα 25 μέτρα με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη στο δεξί γάμα της εστίας για το 0-1. Στο 21′ σέντρα του Μούζου από τα αριστερά κεφάλια του Καζαντζή πάνω από τα δοκάρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μούζος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κόντραρε σε παίχτη του Ίκαρου και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μπουρλάκης με προβολή έκανε το 0-2.

Στο 26′ ο Σαν Φιλίπο από την ίδια απόσταση που νωρίτερα είχε σκοράρει δοκίμασε και πάλι το σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Μετά από τρία λεπτά ο Μπουρλάκης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Μούζος έδωσε πάσα στον Μπουρλάκη αυτός την “έσπασε” στον Μπίκο ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-4.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικό ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς η Αχαϊκή κατέβασε τους διακόπτες και έκανε συντήρηση δυνάμεων. Από πλευράς ευκαιριών το σουτ του Καζαντζή στο 66′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75′ και το σουτ του Μούζου σταμάτησε αυτή την φορά στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 77′ ο Ίκαρος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Παπαδάτος έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Γαβριήλ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σταθόπουλο. Πλέον με αυτή την νίκη η Αχαϊκή συγκατοικεί με το Λιμνοχώρι στην 1η θέση με 19 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική και στο φινάλε του πρώτου γύρου θα φιλοξενήσει εντός έδρας τον Αχαιό Σαραβαλίου με στόχο την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ίκαρου Πετρωτού παραμένει στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα πάρει ακόμα το τρίποντο, καθώς η Δόξα Χαλανδρίτσας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπακόπουλος με βοηθούς τον Βασιλόπουλο και Τσούρα.

Συνθέσεις:

ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ (Άγγελος Σταθόπουλος): Κατσαΐτης, Καγιάφας, Καλομοίρης (70′ Οικονόμου), Μακρόπουλος (43’Χριστόπουλος), Δημόπουλος, Τσουραμάνης (70′ Κλίτσας), Παναγιωτακόπουλος (58’Κόλλιας), Τσάμης, Κοντογεωργόπουλος, Ταγάρας (58′ Παπαδάτος), Γαβριήλ.

ΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Λαγός): Σταθόπουλος, Πογιαντζής (46′ Καούρης), Σαν Φιλίπο, Αγγελόπουλος (40′ Μπάδας), Χρυσανθόπουλος(55′ Αγγελόπουλος), Βαλογιάννης, Μούζος, Ντουράι (68′ Καρράς), Καζαντζής, Μπουρλάκης, Μπίκος (46′ Τσεγγενές).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς