Α1 Ηλείας : Με το δεξί τα φαβορί – Αναλυτικό πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Με το δεξί ξεκίνησαν τα φαβορί στο πρωτάθλημα της Α1 Ηλείας, το οποίο φέτος διεξάγεται με 16 ομάδες.

Ο Πανηλειακός πέρασε δύσκολα από την έδρα του Πέλοπα με 1-0, ενώ ο Αστέρας Αμαλιάδας συνέτριψε με 4-0 την Δάφνη Ανδραβίδας, που επανήλθε στα μεγάλα σαλόνια.

Νίκες και για την Νίκη Τραγανού, Δόξα Νέας Μανωλάδας και Ξενοφώντα Κρεστένων, οι οποίοι θα είναι μέσα στους διώκτες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία είχαν ως εξής :

Αστέρας Αμαλιάδας-Δάφνη Ανδραβίδας 4-0

Ηλειακός Βαρθολομιού-Θύελλα Πύργου 2-2

Ολυμπιάδα Γούμερου-Προοδευτική Μανωλάδας 1-1

Νίκη Τραγανού-Πελόπιο 4-0

Πέλοπας-Πανηλειακός 0-1

Ξενοφών Κρεστένων-Αλφειός Επιταλίου 2-0

Δόξα Νέας Μανωλάδας-Έρμής Πλατάνου 2-1

Ολυμπιακός Σαβαλίων-Κεραυνός Βρύνας 3-2

Η βαθμολογία

Α1 Ηλείας
Pos Team P W D L F A W D L F A GD Pts
1 Αστέρας Αμαλιάδας 1 1 0 0 4 0 0 0 0 0 0 4 3
2 Νίκη Τραγανού 1 1 0 0 4 0 0 0 0 0 0 4 3
3 Ξενοφών Κρεστένων 1 1 0 0 2 0 0 0 0 0 0 2 3
4 Ολυμπιακός Σαβαλίων 1 1 0 0 3 2 0 0 0 0 0 1 3
5 Δόξα Νέας Μανωλάδας 1 1 0 0 2 1 0 0 0 0 0 1 3
6 Πανηλειακός 1 0 0 0 0 0 1 0 0 1 0 1 3
7 Ηλειακός Βαρθολομιού 1 0 1 0 2 2 0 0 0 0 0 0 1
8 Θύελλα Πύργου 1 0 0 0 0 0 0 1 0 2 2 0 1
9 Ολυμπιάδα Γούμερου 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 0 0 1
10 Προοδευτική Μανωλάδας 1 0 0 0 0 0 0 1 0 1 1 0 1
11 Κεραυνός Βρύνας 1 0 0 0 0 0 0 0 1 2 3 -1 0
12 Ερμής Πλατάνου 1 0 0 0 0 0 0 0 1 1 2 -1 0
13 Πέλοπας 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0 -1 0
14 Αλφειός Επιταλίου 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 2 -2 0
15 Δάφνη Ανδραβίδας 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 4 -4 0
16 Πελόπιο 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0 4 -4 0

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Δάφνη Ανδραβίδας-Ολυμπιάδα Γούμερου

Προοδευτική Μανωλάδας-Ολυμπιακός Σαβαλίων

Πελόπιο-Πέλοπας

Κεραυνός Βρύνας-Πανηλειακός

Ερμής Πλατάνου-Νίκη Τραγανού

Αλφειός Επιταλίου-Δόξα Νέας Μανωλάδας

Θύελλα Πύργου-Ξενοφών Κρεστένων

Αστέρας Αμαλιάδας-Ηλειακός Βαρθολομιού

Αναλυτικά το πανόραμα των αγώνων μέσα από το ilianews

Ολυμπιακός Σαβαλίων-Κεραυνός Βρύνας 3-2

Νίκη τεράστιας σημασίας πέτυχε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, σε αυτό το ξεκίνημα μιας μεταβατικής σεζόν, με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του. Βεβαίως χρειάστηκε η εμπειρία των Νικολόπουλου και Παναγιωτόπουλου για να γυρίσει αυτό το εις βάρος του 0-1, ωστόσο η παρουσία των νεαρών ήταν το μεγαλύτερο κέρδος, ακόμα μεγαλύτερο και από αυτή τη νίκη.

Η ομάδα του Ερνέστο Λυμπέρη, παίζοντας με τους νεαρούς Παρασκευόπουλο και Μπατζαλή, κοντά στους έμπειρους Νικολόπουλο και Παναγιωτόπουλο, δυο μικροί που άφησαν θετικές εντυπώσεις, (όπως και ο επίσης νεαρός μέσος Κουμουκέλης),  έφτασε στην ανατροπή, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και μετά από ένα λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακα, στο 15΄, ο Κιάμος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έδωσε το προβάδισμα στον Κεραυνό. Νωρίτερα η ομάδα της Βρίνας, είχε χάσει καλή ευκαιρία με σουτ από τον Κηπουρό μόλις άουτ, στο 12΄.

Δεν πέρασαν δέκα λεπτά και συγκεκριμένα στο 24΄, ο Θανάσης Νικολόπουλος έδωσε δείγματα της κλάσης του, καθώς με μια ατομική προσπάθεια και φέρνοντας τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί, μέσα στην περιοχή, έκανε με πλασέ το 1-1. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 31΄είχε διαδοχικά σουτ των Παναγιωτόπουλου και Μπατζαλή, τα οποία δεν βρήκαν στόχο, με το πρώτο να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός, πήρε το προβάδισμα στο 63΄, με πέναλτι του Κώστα Ρούνη, ένα πέναλτι σε μια φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την απόφαση του διαιτητή. Το 2-1 άλλαξε τους συσχετισμούς στο παιχνίδι, με τον Νίκο Αλεξανδρόπουλο να ρίχνει στο παιχνίδι φορ, τον Μικελόπουλο, ο οποίος με το που μπήκε, βρέθηκε φάτσα με την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του έφυγε εκτός εστίας στο 75΄. Είχε προηγηθεί ένα φάουλ του Κιάμου και μια ασταθής απόκρουση του Σούσουρα. Ο Ολυμπιακός, βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις και μια από αυτές, στο 83΄, ο Παναγιωτόπουλος, έστρωσε στον νεοεισελθόντα νεαρό Κότσιαλη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή, χρίστηκε σκόρερ κάνοντας το 3-1.

Ο Κεραυνός μείωσε στο 87΄, όταν από απευθείας φάουλ του Κηπουρού στο δοκάρι, ο Κιάμος από κοντά στην επαναφορά έκανε το 3-2. Ο Κεραυνός, παρά την προσπάθειά του, έφυγε χωρίς βαθμό από το γήπεδο, είχε ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία στο 92΄, όταν σε φάουλ-γέμισμα του Κηπουρού, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου εξ’επαφής ο Ηλιόπουλος, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να φτάσει σε μια κινηματογραφική ισοφάριση σε 3-3.

Ολυμπιακός: Σούσουρας, Βλασσόπουλος, Μπελεκούκιας, Ρούνης, Σαββανίδης, Κουμουκέλης (55΄Πρίφτι), Νικολόπουλος, Κολτσίδας, Παναγιωτόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μπατζαλής (80΄Κότσιαλης).

Κεραυνός: Φιλιππόπουλος, Βουρλούμης, Κατσαμπός, Φωτόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Καλαμαράς, Κιάμος, Δούφας (75΄Νικολόπουλος), Κηπουρός, Κουής (64΄Ηλιόπουλος), Γκολφίνος.

Ξενοφών Κρεστένων-Αλφειός Επιταλίου 2-0

Ο Θανάσης Μπακατσέλος με μια κούρσα ασίστ και ο Πάρης Κωνσταντόπουλος στην εκτέλεση, ήταν αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη του Ξενοφώντα. Σε ένα εξ’ αρχής δυνατό παιχνίδι, στο οποίο ο Αλφειός είχε πάει για να κάνει τη «ζημιά», η ομάδα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα πρώτη και άλλαξε τις ισορροπίες.

Ο Ξενοφών, έφτασε δίκαια στη νίκη με 2-0, ενώ θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα γκολ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αλφειός ήταν αυτός που απείλησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 9΄ ο Τσαντίλης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα αποκρούστηκε για να ακολουθήσει σουτ του Δρογγίτη λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι, άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και τον έλεγχο της κατάστασης. Στο 20΄ ο Μιλοσέσκι βρήκε χώρο και έκανε το πλασέ, ψηλοκρεμαστά, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τις ισορροπίες άλλαξε ο Θανάσης Μπακατσέλος στο 36΄ ο Μπακατσέλος.  Έφυγε από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πάρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0, ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Ο Ξενοφών συνέχισε στο δεύτερο μέρος στον ίδιο ρυθμό. Ξανά ο Μπακατσέλος, πρωταγωνιστής του ματς, στο 54΄, είχε σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 57΄ φάουλ Μιλοσέσκι, χρειάστηκε να επέμβει ο Βυθούλκας σε φάουλ του Ντέγιαν Μιλοσέσκι, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ήρθε και το 2-0, όταν ο Γιώργος Καλαντζής πάσαρε στον Μπακατσέλο από αριστερά, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 70΄ ο Θανάσης Καλαντζής ανάγκασε τον Βυθούλκα σε δύσκολη απόκρουση. Ο Ξενοφών συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 89΄ ο Μπακατσέλος είδε το σοκάρι να σταματάει του σουτ του από το ύψος του πέναλτι. Ο Ξενοφών, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Κακολύρη, έμεινε στο 90΄με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χαραλαμπόπουλος.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Θ. Κωνσταντόπουλος (65΄ Θ. Καλαντζής), Αναμουρλίδης, Τσίτσος, Μιλοσέσκι (61΄ λ.τρ. Χαραλαμπόπουλος), Π. Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλαντζής, Δημάκης, Μούτσος, Μπακατσέλος.

Αλφειός: Βυθούλκας, Πρίφτης (84΄ Π. Νικολόπουλος), Ν. Νικολόπουλος (46΄ Λιαρόπουλος, Τσαντίλης, Δρογγίτης, Τεκερλέκης, Ραυτόπουλος, Αβραμόπουλος, Πεσκελίδης, Δ. Νικολόπουλος, Αγριδιώτης.

Δόξα Νέας Μανωλάδας-Ερμής Πλατάνου 2-1

Σωρεία χαμένων ευκαιριών είχε η Δόξα, η οποία παραλίγο να πληρώσει την «αφλογιστία» της αυτή, όταν στο 64΄δέχθηκε την ισοφάριση σε 1-1. Μετά από ένα «σφυροκόπημα» της Δόξας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχαμε  τον Ερμή να ισορροπεί και να βγάζει το πρώτο μέρος ισόπαλος στο 0-0.

Η Δόξα έχασε κλασικές ευκαιρίες με σουτ του Μπουρλάκη μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ στο 12’. Στο 15΄ ξανά ο Μπουρλάκης από σέντρα, έπιασε την κεφαλιά λίγο άουτ. Και λίγο μετά νέα ευκαιρία για τον σέντερ φορ της Δόξας, πάλι με κεφαλιά. Η Δόξα είχε σουτ με τον Κωστόπουλο άουτ, πλασέ του Μηλαδόπουλου που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί, αλλά και μια κεφαλιά του Παντελή εξ’ επαφής, η οποία έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 55΄με τον Μηλαδόπουλο, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Παντελή. Ο Ερμής, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο, είχε δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις, χωρίς όμως κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια, έφερε το ματς στα ίσα στο 64΄, με τον Άγγελο Χασομέρη, έναν 15χρονο ποδοσφαιριστή από την Ακαδημία του Ξενοφώντα. ‘Ήταν μια προσπάθεια του Γιώργου Καραχάλιου από δεξιά, απέκρουσε ασθενώς ο Κανελλόπουλος και ήρθε ο νεαρός Χασομέρης να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η ομάδα του Κώστα Σακέλλη, δημιοργούσε ξαφνικά τις προϋποθέσεις για μια έκπληξη στο γήπεδο της Νέας Μανολάδας.

Παρά ταύτα η Δόξα, βρήκε ξανά το δρόμο προς τη νίκη, κάνοντας στο 75’ το 2-1 με τον Παπαδάτο, ο οποίος είχε μπει αλλαγή και εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας του Ερμή. Ήταν ένα γκολ το οποίο βοήθησε ψυχολογικά τη Δόξα, η οποία πλέον μπορούσε πιο άνετα να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Ερμής, πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, έψαξε την ισοφάριση, αλλά χωρίς να μπορέσει να τα καταφέρει.

Δόξα: Κανελλόπουλος, Πυρρής, Τσίτσαρης, Δημητρόπουλος, Μπλετσάκης (60΄Παπαδάτος), Σαρανταυγάς, Σδρόλιας, Κωστόπουλος (75΄Κόσκορης), Μπουρλάκης, Μηλαδόπουλος (80΄Σαπουντζάκης), Παντελής.

Ερμής: Μοχάμεντ, Α. Τζιμάνης, Π. Τζιμάνης, Δουβαράς, Καρέτσος, Ηλ. Καραχάλιος (70΄Φωτόπουλος), Διαμαντάκος, Ζ. Χασομέρης (80΄Α. Α. Σακέλλης), Ζήσης (80΄Γαλανόπουλος), Γεωργίου (50΄Αγριδιώτης), Γ. Καραχάλιος (80΄Μ. Τζιμάνης).

Πέλοπας-Πανηλειακός 0-1

Η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι αυτό που κρατάει ο Πανηλειακός από την πυργιώτικη πρεμιέρα απέναντι στον «γειτονικό» Πέλοπα, στο γήπεδο της Σπιάντζας. Χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Δημήτρη Πλατή στο 42΄, για να καμφθεί η αντίσταση του γηπεδούχου Πέλοπα, καθώς νωρίτερα ο Νίκος Καράμπελας, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει πέναλτι που κέρδισε ο Τσαγκάρης.

Ο Πανηλειακός μπήκε σαν το ακλόνητο φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Πάντα ωστόσο μια πρεμιέρα, κρύβει παγίδες. Κάτι ο ρυθμός των ομάδων, ο οποίος αναζητείται, κάτι ότι ο Πέλοπας είναι ένα αξιόμαχο και καλά οργανωμένο μεσοαμυντικά σύνολο, σε συνδυασμό ότι έχει καλύτερη προσαρμογή σε αυτό τον συνθετικό χλοοτάπητα, ήρθε η δύσκολη αυτή νίκη του Πανηλειακού.

Βεβαίως ο Πανηλειακός μπήκε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να πρεσάρει ψηλά και να πνίξει τον αντίπαλο. Η ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου ήταν διαρκώς στην επίθεση, άσχετα αν δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Στο 3΄ένα καλό σουτ του Καράμπελα  έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Μικελόπουλος. Για να φτάσουμε στο 28΄, όταν σε εκτέλεση φάουλ, ο Δ. Πλατής κράτησε τον Τσαγκάρη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Παυλόπουλος υπέδειξε άμεσα το σημείο του πέναλτι.

Το πέναλτι ανέλαβε ο περσινός πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, ο Νίκος Καράμπελας, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μικελόπουλου άουτ. Το χαμένο πέναλτι βέβαια δεν επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών του Πανηλειακού, καθώς στο 42΄ ο Γαλανόπουλος έβγαλε συρτή μπαλιά από δεξιά, ο Δ. Πλατής έβαλε το πόδι του με πρόθεση να διώξει τη μπάλα και να εξουδετερώσει τον κίνδυνο, αλλά κατά λάθος αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Ο Πανηλειακός θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο μέρος και με δεύτερο τέρμα, ωστόσο στο 44΄ο Μικελόπουλος νίκησε τον Καράμπελα σε τετ-α-τετ.

Στην επανάληψη, ο Πέλοπας ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο, καθώς έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58΄, η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή κέρδισε ένα έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή. Το εκτέλεσε ο τερματοφύλακας του Πέλοπα, ο Μικελόπουλος με δύναμη, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος και έφυγε. Στο 78΄ το σουτ του Αστερόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε άουτ. Ο Πανηλειακός βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις και στο 80΄ ο Κανάνι έκανε την κούρσα, αλλά το πλασέ του απέναντι από τον Μικελόπουλο έφυγε άουτ. Το ματς πλέον είχε γίνει γκραν-γκινιόλ και στο 82΄, ο Μπαχούρος έχασε τη μεγάλη στιγμή για τον Πέλοπα στο παιχνίδι, μπαίνοντας από αριστερά και πλασάροντας λίγο άουτ. Ο Πανηλειακός πλέον χτυπούσε στις αντεπιθέσεις την ανοιχτή άμυνα του Πέλοπα. Στο 82΄, στο 87΄ και στο 89΄, έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Έλιοτ δυο φορές και με τον Κακόγιαννο μία, στις δυο πρώτες να αποκρούει ο Μικελόπουλος και η τρίτη να φεύγει άουτ.

Πέλοπας: Μικελόπουλος, Ε. Πλατής (46΄ Χριστακόπουλος), Καλαθάς, Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Δ. Πλατής (74΄ Λιάβας), Γεωργίου, Αστερόπουλος, Μπαχούρος (83΄ Παπαδάτος), Δημητρόπουλος, Π. Πλατής (62΄ Λιαμπότης).

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κωστόπουλος (74΄ Δαλαβούρας), Κολόκας, Κωτσάκης, Διονυσόπουλος, Πολίτης, Πλαστουργός (74΄ Κανάνι), Καράμπελας (83΄ Κακόγιαννος), Τζανέτος (64΄ Έλιοτ), Τσαγκάρης (83΄ Ντάβαρης).

Αστέρας Αμαλιάδας-Δάφνη Ανδραβίδας 4-0

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα για την Αμαλιάδα, σαν να μην χτύπησε ποτέ ο τυφώνας Ιανός που έπληξε την περιοχή. Ήταν όμως και ο Αστέρας ωραίος, αποτελεσματικός, δυνατός, σαν να μην πέρασε ποτέ την ατελείωτη περιπέτεια του καλοκαιριού. Μια ομάδα με παίκτες προσωπικότητες, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό σε ένα παιχνίδι. Όπως σήμερα απέναντι στη Δάφνη, όπου έκαναν αυτό το 4-0 να μοιάζει λίγο.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος σέρβιρε και ο Δημήτρης Μπάρκας άνοιξε… λογαριασμό. Τι κι αν η πρώτη κεφαλιά το δεν βρήκε στόχο μετά από ένα κόρνερ. Η δεύτερη και η τρίτη, πήγαν «συστημένες» στα δίχτυα της Δάφνης, όπως και οι σέντρες του Γιάννη Παρασκευόπουλου από δεξιά.

Ο Αστέρας νίκησε με 4-0, θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα τέρματα, καθώς είχε δυο δοκάρια, ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε, αλλά και κάποια τετ-α-τετ τα οποία «σπατάλησαν» οι παίκτες του. Ο Γιάννης Καραλάγας, στο 32΄προχώρησε σε τρεις αλλαγές μαζεμένες για να περιορίσει τη ζημιά και ιδιαίτερα τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος είχε στήσει το δικό του πάρτι στη δεξιά πλευρά. Έριξε τον Μετσάι εκεί με σκοπό να τον περιορίσει. Ο Λαγός άλλαξε πλευρά τον Παρασκευόπουλο στην επανάληψη, επιχείρησε όμως να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεαρό Καραγιάννη, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Παρασκευόπουλος. Για να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα ο Μπατζακόπουλος, με ένα τέταρτο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 8′, όταν από σέντρα ακριβείας του Παρασκευόπουλου, ο Μπάρκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 10΄, βρέθηκε εξ’ επαφής ο Παρασκευόπουλος, έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 20′, από ωραία σίστ του Αρβανίτη, ο Μπάρκας με δύσκολο πλασέ έκανε το 2-0. Στο 23′, είχαμε σέντρα του Παρασκευόπουλου, πλασέ του Μπατζακόπουλου άουτ. Ο Αστέρας συνέχισε να σφυροκοπά την εστία της Δάφνης με ρυθμό «πολυβολου». Στο 32′, νέα σέντρα του Παρασκευόπουλου κεφαλιά του Μπάρκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 38′, εξαιρετική ομαδική προσπάθεια του Αστέρα, βγήκε από δεξιά ο Μπουγονικολός, έκανε τη σέντρα, αλλά το πλασέ του Καμαρινού κατέληξε στο δοκάρι. Στο 39′ το σουτ του Παρασκευόπουλου, απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 54΄, κόρνερ του Παρασκευόπουλου, σουτ του Ζαφειρόπουλου στο δοκάρι. Στο 60′, σουτ του Μπάρκα ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας όμως δεν σταμάτησε παρά τις αλλαγές. Διατήρησε την αγωνιστική του πειθαρχία και την ένταση στο παιχνίδι του, με τον Γιώργο Λαγό όρθιο διαρκώς να ζητάει από τους παίκτες πίεση και γρήγορη κυκλοφορία. Στο 68′, από ασίστ του Καραγιάννη, ο Παρασκευόπουλος με προσποίηση και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η μεγάλη στιγμή της Δάφνης, ήρθε στο 73′, όταν το απευθείας φάουλ του Βαρβαρέσου κατέληξε στο δοκάρι. Ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που σκόραρε ξανά, όταν στο 78′ με πλασέ ο Μπατζακόπουλος έκανε το 4-0.  Οι Βυσσινί θα μπορούσαν και ένα πέμπτο τέρμα, αλλά στο 80΄το σουτ του Χριστόπουλου, απέκρουσε ο τερματοφύλακας, το νέο σουτ του Καραγιάννη, έφερε νέα απόκρουση.

Στα μελανά σημεία του παιχνιδιού, ο τραυματισμός του Σταυρούλια, μια θλάση κατά πάσα πιθανότητα, η οποία θα τον στερήσει από τα πλάνα του προπονητή του για περίπου είκοσι μέρες.

Αστέρας: Σταθόπουλος, Μπουγονικολός (46′ Χριστόπουλος), Γιαννόπουλος, Σιούλας (83′ Χατζηγιάννης), Αρβανίτης, Καμαρινός, Παρασκευόπουλος, Κυριαζής (46′ Ζαφειρόπουλος), Μπάρκας, Σταυρούλιας (8΄λ.τ. Αβραμόπουλος), Μπατζακόπουλος.

Δάφνη: Γελαδάς, Περικλέους, Χατζής (32′ Μετσάι), Δρακόπουλος, Κλάδης, Ντούγκας (32′ λ.τ. Τριτάρης), Πετρόπουλος 83′ (Φριτζήλας), Λυκουργιώτης (60′ Δημόπουλος), Κακολύρης, Πατσούρας (32′ Βαρβαρέσος), Σπανός

Ολυμπιάδας Γούμερου-Προοδευτική Μανωλάδας 1-1

Μοιρασιά είχαμε στο πιο… ψηλό παιχνίδι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Η Ολυμπιάδα, επέστρεψε ξανά στη φυσική της έδρα, με την ορεινή Ηλεία να έχει φορέσει σήμερα τα γιορτινά της. Η Προοδευτική, η οποία έκανε το μακρινό ταξίδι από τη Βουπρασία στο Γούμερο, δεν επέστρεψε όμως με «άδεια χέρια». Απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στο 93΄είχε την ευκαιρία να φύγει ακόμα και νικήτρια.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο στα τελευταία λεπτά του εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ και θα μπορούσε να γείρει οπουδήποτε. Η Ολυμπιάδα, μπήκε δυνατά στο ματς και στο 34΄με ωραίο πλασέ του Ν. Ροδόπουλου, άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Βαρουξή, διατήρησε τον έλεγχο και στην επανάληψη και θα μπορούσε στο 70΄να κλειδώσει τη νίκη, όταν σε φάουλ σε πλεονεκτική θέση, εκτέλεσε ο Κολοβάδης, αλλά η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών του Σίνου. Στο 93΄, ο Τσούλης έκανε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά απέκρουσε ο Μπουμπουνάς.

Η Προοδευτική, στο ντεμπούτο του Χρήστου Νικολετάκη στους πάγκους, αφού έμεινε «όρθια» μέχρι εκείνο το σημείο, έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 80΄, όταν η αλλαγή του Νικολετάκη, ο Γ. Μητρόπουλος, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα, φέρνοντας το 1-1.

Η Ολυμπιάδα πίεσε, για να φτάσουμε στο 90΄, όταν ο Γαλανόπουλος βγήκε μόνος του απέναντι στον Σίνο, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ.

Ολυμπιάδα: Μπουμπουνάς, Κουσκουλιάνος, Δ. Κολοβάδης, Ηλ. Νικολόπουλος, Σ. Μπίρμπας, Ι. Φωτακόπουλος, Ελ. Κωνσταντόπουλος (82΄Αγγελόπουλος ), Θ. Καλαντζής, Μπάλλας, Γαλανόπουλος, Ν. Ροδόπουλος (61΄ Στροφύλλας).

Προοδευτική: Σίνος, Πατσούρας Δ., Κατσιμιτσίρης, Μούζος, Γ. Σωτηρόπουλος, Βαλογιάννης Ζ., Λιακόπουλος, Μπιτούνης, Σαλομπετσάι (54΄ Μητρόπουλος), Μιχαλόπουλος (66΄Τσούλης), Α. Βαλογιάννης.

Ηλειακός Βαρθολομιού-Θύελλα Πύργου 2-2

Μοιρασιά είχαμε στο Βαρθολομιό και στο παιχνίδι ανάμεσα στον Ηλειακό και τη Θύελλα Πύργου. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ηλειακός προηγήθηκε, αλλά η Θύελλα με δυο γκολ άγγιξε την ανατροπή. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς οι Ερυθρόλευκοι του Μιχάλη Παπουτσή έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσα.

Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι εξ’ αρχής, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ στο 35΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάσου Γκίνη, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Καραγιάννης από τον Χρυσαειδή. Η Θύελλα ωστόσο έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με σουτ έξω από την περιοχή του Καββαθά. Η ομάδα του Γιάννη Γκότση, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75΄, όταν ο Παργινός βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε πάνω του. Το προβάδισμα οι «Γενναίοι» το πήραν στο 79΄, με τον Μιχάλη Φώτη.  Ωστόσο ο Ηλειακός δεν είχε πει τελευταία του λέξη και στο 85΄ ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ντούγκα, ύστερα από σουτ του νεαρού Τσιράκη στο δοκάρι. Μάλιστα, ο Μπίλιας στο 89΄, έχασε μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει και ολόκληρο το παιχνίδι στον Ηλειακό, ένα παιχνίδι που όμως δεν έμελλε τελικά να αναδείξει νικητή.

Ηλειακός Β.: Βύτανος, Φραγκόπουλος (50΄ Βούτος), Κορκός, Δ. Τσουκαλάς (70΄ Παναγόπουλος), Διαμαντόπουλος, Γκίνης, Τζιράκης, Πανόπουλος (77΄ Μπίλιας), Καραγιάννης, Π. Τσουκαλάς, Αντωνάτος (77΄ Ντούγκας).

Θύελλα: Τσάμπρας, Δρακόπουλος, Χρυσαειδής, Κύτταρης, Φώτης, Καββαθάς (70΄ Σκουζής), Πετρόπουλος (50΄ Νεοφώτιστος), Βαγγόπουλος, Λειβαδίτης (65΄ Μπαντουδάκης), Τσιγκούνης, Παργινός.

Νίκη Τραγανού-Πελόπιο 4-0

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της Νίκης Τραγανού, εντυπωσιακή όμως και η πρεμιέρα του 20χρονου Φώτη Καλογερόπουλου, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ και βοήθησε την ομάδα του Τραγανού να φτάσει σε μια εύκολη νίκη.

Ήταν μια νίκη η οποία στο πρώτο μέρος δεν διαφαινόταν και τόσο εύκολη. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Αλέξη Γαλάνη πίεσε, δεν είχε το γκολ. Και όσο οι φιλοξενούμενοι Ολύμπιοι κρατούσαν το μηδέν παθητικό, διατηρούσαν στο ακέραιο και τις ελπίδες τους για να πραγματοποιήσουν την έκπληξη. Ωστόσο, ο Φώτης Καλογερόπουλος, ήταν αυτός ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα και άνοιξε τον δρόμο της Νίκης. Το δεύτερο μέρος, θα ήταν πλέον μια τελείως διαφορετική ιστορία. Όπως και τελικά έγινε. Στο 55΄και στο 67΄, με ακόμα δυο τέρματα ο Καλογερόπουλος, έκανε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, για να έρθει στο 80΄, ένας άλλος Καλογερόπουλος, να διαμορφώσει το τελικό 4-0. Ο Θανάσης Καλογερόπουλος αυτή τη φορά. Το κακό για τη Νίκη, είναι ότι στο 70΄ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για εξύβριση αντιπάλου o Φώτης Καλογερόπουλος, όπως έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Νίκη: Ψυχογιός, Δ. Κασσιανός (63΄ Μαργαρώνης), Χ. Κολοτούρος, Σαραντούλιας (46΄ Κ. Κολοτούρος), Γαργαρώνης, Ι. Κασσιανός, Φ. Καλογερόπουλος, Παναγόπουλος (86΄ Βατσής), Θ. Καλογερόπουλος, Γεωργιόπουλος (83΄ Κούντουρας), Βουρτσάνης (46΄ Π. Κωστόπουλος).

Πελόπιο: Αθανασόπουλος, Δ. Ηλιόπουλος, Α. Δρουβιώτης, Καρβουνιάρης, Κουτσογιαννόπουλος, Χριστόπουλος (56΄ Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Οικονομίδης (72΄ Π. Ηλιόπουλος), Φωτεινόπουλος, Ν. Κατσώλης (63΄ Μήλιος), Χ. Κατσώλης.