Βαριά ήττα στην Σπάρτη για τον ΠΑΟ Βάρδας (video)

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Παμβουπρασιακός στη Σπάρτη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Ένα βαρύ σκορ, το οποίο πάντως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Ένα ματς, το οποίο σημαδεύτηκε από τρία γεγονότα. Το πρώτο ήταν το ακυρωθέν γκολ του Νίκου Ντόμα, ο οποίος φαίνεται να έρχεται από κανονική θέση, το δεύτερο ήταν ότι το σκορ για τη Σπάρτη άνοιξε ένας Ηλείος, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος. Και το τρίτο και σημαντικότερο, όταν ο Μίκι Τσίρκοβιτς έφτασε στο ημίχρονο, απευθείας από την Πάτρα όπου νοσηλευόταν, γνωρίζοντας εκείνη την ώρα την αποθέωση από το γήπεδο.

Το σημερινό ματς, δεν έμελλε να φέρει για τους Ταύρους ένα θετικό αποτέλεσμα. Φεύγουν χωρίς βαθμό από την πρωτεύουσα της Λακωνίας, έχοντας όμως παράπονα από τη διαιτησία, καθώς αν γινόταν η ισοφάριση, ίσως το ματς είχε πάρει άλλη τροπή. Σε κάθε περίπτωση, ο Παμβουπρασιακός έχασε κάθε ελπίδα διεκδίκησης αποτελέσματος, από τη στιγμή που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη, του αρχηγού του Αντώνη Λιόση.

Ο Παμβουπρασιακός ξεκίνησε δυνατά και στο 6΄, ο Σαμπανέι από πάσα του Ντόμα, δεν κατάφερε να νικήσει τον Σισνιέφσκι, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Σαμπανέϊ έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά πάλι ο Πολωνός πρώην γκολκίπερ της Νίκης Τραγανού απεσόβησε.

Η Σπάρτη ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στο 15΄, όταν μετά από χέρι του Βαζ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ένας Ηλείος, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, δίνοντας το προβάδισμα στους Λάκωνες.

Για να φτάσουμε στο 32΄, οπότε και οι Ταύροι έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Ντόμας ερχόμενος από πίσω, έπειτα από γύρισμα του Σαμπανέι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες. Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Λιόσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους Ταύρους με δέκα παίκτες.

Στο ματς αυτό, ο Μίκι Τσίρκοβιτς, δεν μπόρεσε να βρεθεί από την αρχή, επειδή βρισκόταν στο νοσοκομείο στην Πάτρα. Η άφιξη του Σέρβου τεχνικού στο γήπεδο, τον οποίο κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα ήθελαν να αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας λόγω του προβλήματος υγείας που είχε, έγινε αισθητή από τους φιλάθλους, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Την ώρα της άφιξης του Τσίρκοβιτς, το γήπεδο της Σπάρτης «σείστηκε», στέλνοντας ένα μήνυμα στήριξης σε αυτόν.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού, σαφώς και ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για την ηλειακή ομάδα. Με δέκα παίκτες πια, δεν μπόρεσε να αποφύγει την βαριά ήττα. Στο 56΄ο Γεμιστός έκλεψε και έφτασε στο 2-0, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ξανά ο ίδιος παίκτης, αξιοποίησε νέο λάθος και τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Σπάρτης.

Στο 61′ ευκαιρία και πάλι για την Σπάρτη, το σουτ του Κάρδαρη απόκρουσε ο Λαδάς. Στο 67′ δοκάρι για τον ΠΑΟΒ με τον Ντόμα που έπιασε κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Αγουρίδη. Στο 72′ σωτήρια επέμβαση του Λαδά που έπεσε στα πόδια του Σαμπατάκου και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 90+3′ αποβολή με δεύτερη κίτρινη ο Ζαραφέτας της Σπάρτης. Ενώ στο 90+4′ πλασέ του Παναγάκη πάνω στον Σισνιέφκσι.

ΣΠΑΡΤΗ: Τσιζνιέφσκι, Πλατάνας (60′ Σικαλόπουλος), Κακάμης, Παναγιωτίδης, Σωτηρόπουλος, Τσιμικλής (73′ Αναστασάκος), Μπανούσης, Kάρδαρης (68′ Κοντογιάννης), Γεμιστός, Ζαραφέτας, Σαμπατάκος

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Λαδάς, Λιόσης, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος, Σιδέρης (61′ Ρουγκάλας), Νικολακόπουλος, Αγουρίδης, Ντόμας, Βαζ (80′ Θεοφιλόπουλος), Σαμπανέι (89′ Τσούλης), Μακρής (61′ Παναγάκης)

Πηγή : ilianews