Βασίλης Πλιάτσικας: “Πέρασα κατάθλιψη, κινδύνευσα να σταματήσω το ποδόσφαιρο”

Η μεταγραφή στην ΑΕΚ και ο δάσκαλος Φερνάντο Σάντος, η παραδοχή του Δώνη και η κλήση στην Εθνική, ο σκληρός Φέλιξ Μάγκατ και ο σοβαρός τραυματισμός, η κατάθλιψη και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, Βασίλης Πλιάτσικας σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο sport24.gr!

Πρωταγωνιστής σε μεγάλη ομάδα, μεταγραφή στο εξωτερικό, κλήση στην Εθνική. Μία ονειρεμένη πορεία και καριέρα για κάθε ποδοσφαιριστή. Μέχρι που έρχεται εκείνη η στιγμή που αλλάζει τα πάντα. Ένας σοβαρός τραυματισμός, μία δύσκολη αποκατάσταση και η αρχή του τέλους, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Βασίλης Πλιάτσικας, ωστόσο, δεν έμαθε ποτέ να τα παρατά. Όσες δυσκολίες κι αν βρέθηκαν στο διάβα του. Πάντα αναζητούσε ένα νέο κίνητρο για να βρεθεί ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Πάλεψε, μόχθησε, έζησε πρωτόγνωρες καταστάσεις, μέχρι και πόλεμο.

Από εκεί που θα έπαιζα man-to-man τον Μέσι, όπως μου είχε πει ο κ. Ρεχάγκελ, κινδύνευσα να αποσυρθώ από τη δράση

Η αναφορά στο θέμα της κατάθλιψης, ήταν μία καλή ευκαιρία να συζητήσουμε για ένα ζήτημα που κάνει “τζιζ” ακόμα και σήμερα. Την ψυχική υγεία στους αθλητές. Άλλωστε, το πρόσφατο παράδειγμα του Σωτήρη Νίνη, αποδεικνύει πως οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν πράγματα να πουν και να βγουν μπροστά.

“Η αλήθεια είναι πως πέρασα μία περίοδο μεγάλης κατάθλιψης. Ήμουν μόνος στη Γερμανία. Δεν γνώριζα τη γλώσσα ακόμη. Σκέψου έκανα χειρουργείο και δεν ήρθε ένας άνθρωπος από την ομάδα. Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εμένα. Τι να πω… Ήταν τέτοια η νοοτροπία της ομάδας; Δεν ξέρω. Ήταν ένα πραγματικό σοκ. Μου είχε ραγίσει το γόνατο και έπρεπε να κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Όταν επέστρεψα και μπήκα να κάνω πρώτη προπόνηση, το γόνατο διαλύθηκε τελείως. Έκανα τα πάντα για να προλάβω το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν τα κατάφερα. Τότε μου είπε ο γιατρός ότι είχα 50-50 πιθανότητες να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Από εκεί που θα έπαιζα man-to-man τον Μέσι, όπως μου είχε πει ο κ. Ρεχάγκελ, κινδύνευσα να αποσυρθώ από τη δράση“.Διαβάστε περισσότερα εδώ!