«Βλέποντας και κάνοντας», ο «πονοκέφαλος» της ΕΠΣ Αχαΐας

Η απόφαση για τη ματαίωση της δράσης λήφθηκε την περασμένη Τετάρτη και αφού ζυγίστηκαν όλα τα δεδομένα, όπως επίσης αναγνωρίστηκε η αδυναμία αρκετών ομάδων να μπορέσουν να παίξουν από τη στιγμή που έχουν πολλά κρούσματα στις τάξεις τους.

Το ζήτημα, πάντως, όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε σημειώσει, είναι πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στο τοπικό και θα μπορούν οι αγώνες να ορίζονται και εξελίσσονται κανονικά. Σε γενικές γραμμές πάντως οι ομάδες φαίνεται να συμφωνούν με την αναβολή που αποφασίστηκε, διότι ακόμα και αυτές που δεν έχουν κρούσματα στις τάξεις τους με δεδομένη την έξαρση που παρουσιάζει ο ιός αυτή την περίοδο κρίνεται πως θα κινδύνευαν οι ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο να νοσήσουν.

Περιθώρια για επέκταση του άτυπου lock down στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας δεν υπάρχουν, καθώς το όνομα του πρωταθλητή Aχαιας θα πρέπει να δηλωθεί στην ΕΠΟ το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Με δεδομένο πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα ακολουθήσουν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή αγώνων, όπως και για την αντιμετώπιση των όποιων απρόοπτων μπορούν να προκύψουν στην πορεία, είναι συγκεκριμένες, εκτός κι αν η ίδια η ΕΠΟ δώσει παράταση, μεταφέροντας πιο πίσω τον δικό της σχεδιασμό.

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ κατηγορίας περιθώρια για περισσότερα κενά υποχρεώσεων σαββατοκύριακα υπάρχουν. Ο προβληματισμός των παραγόντων της Ένωσης εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό της Α’ κατηγορίας. Μόνο απίθανο δεν είναι το σενάριο μίας νέας αναβολής της επανέναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί από τη διοργανώτρια την προσεχή Δευτέρα.