Β. Λιόλιος: “Με περιφρονούσαν, αλλά τώρα που έγινα πρόεδρος με γλείφουν”

    Όσα είπαν ο Βαγγέλης Λιολιος και ο Χρήστος Χριστοδούλου στους διαιτητές της Αττικής και της Εύβοιας.

    Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν ξεκάθαρος: Οι διαιτητές θα πρέπει να βασίζονται στο τρίπτυχο ισονομία- αξιοκρατία- διαφάνεια.

    Στη συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Λιόλιος με τους διαιτητές της Αττικής και της Εύβοιας, όπου βέβαια παρουσίασε τον Χρήστο Χριστοδούλου, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

    Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν ξεκάθαρος στο ότι πήρε την εντολή να αλλάξει τα πάντα στο μπάσκετ. Ένα από αυτά φυσικά είναι η διαιτησία. Και όπως είπε:« Έδωσα λευκή επιταγή στο Χρήστο Χριστοδούλου να αλλάξει τα πάντα»!

    Είπε πολλά ακόμα ο πρόεδρος της ΕΟΚ. «Με περιφρονούσαν και με υποτιμούσαν. Αλλά τώρα που έγινα πρόεδρος στην ομοσπονδία με γλείφουν. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτό διότι δεν γνωρίζουν ότι είμαι ο ίδιος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά.

    Πάντως η πιο σημαντική του φράση είχε να κάνει με το ότι περιμένει απόλυτη δικαιοσύνη από τους ηγέτες. «Όλα αυτά τα χρόνια είδα παιδιά να κλαίνε εξαιτίας διαιτητικής αδικίας. Αν ξαναδώ έστω και ένα παιδί να κλαίει ο υπεύθυνος θα φύγει κλωτσηδόν» είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε: «Πέρασα και εγώ από τη διαιτησία αλλά για ένα χρόνο. Δεν άντεξα περισσότερο. Αυτό με προβλημάτισε και πρέπει να προβληματίσει όλους σας».

    Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει πλέον αξιοκρατία και δεν θα υπάρχουν συστήματα και γνωριμίες. Και παράλληλα είπε σε όλους ότι η νίκη του στις εκλογές είναι εντολή της κοινωνίας προκειμένου να αλλάξει τα πάντα στο μπάσκετ. «Και είμαι αποφασισμένος να το κάνω» υπογράμμισε.

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρήστος Χριστοδούλου που είπε: «Θέλω από εσάς να μην έχετε τίποτα άλλο στο μυαλό σας πέρα από το πενήντα-πενήντα σε κάθε αγώνα. Να μην νιώθετε καμία πίεση για αυτό. Από κει και πέρα θα παίξετε όλοι θα δοκιμαστείτε όλοι και στη συνέχεια θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το ποιος θα κοπεί».