Β. Λιόλιoς: “Να παρουσιάσει τα στοιχεία ο Απόλλωνας”

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία διευκρίνισε πως οι τέσσερις ομάδες, ΑΕΚ-Άρης-Λάρισα και Απόλλων Πατρών, δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής, ότι ισχύει η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης, αλλά θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή των αντίστοιχων wild cards για την επόμενη Stoiximan Basket League. Ένα μικρό απόσπασμα των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα:

“Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ μέσα από τη διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Καμία ομάδα να μην πάρει άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι οκτώ φάκελοι είναι πλήρεις και οι τέσσερις δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, δύο ή πέντε μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω πίσω. Ό,τι λέει ο νόμος θα ισχύσει. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Ο ΕΣΑΚΕ είχε θέμα προσανατολισμού τα τελευταία χρόνια. Την Παρασκευή είχε και θέμα ουσίας. Θέλω έναν δυνατό και έναν αυτόνομο ΕΣΑΚΕ, όμως άλλο αυτόνομη και άλλο αυθαίρετη Λίγκα. Ουδείς είναι πάνω από τους κανονισμούς και πάνω από τους νόμους. Ήξερα τι δυσκολίες και τι αντιδράσεις θα είχε αυτή η θέση που πήρα, κάποιοι ξεβολεύονται”.