Γ΄ Εθνική: Πάει για νέα αναβολή η σέντρα;

Τα χέρια των ιθυνόντων της EΠΟ είναι “δεμένα”, από τη στιγμή που η υπόθεση των “έξι” σχετικά με την χορήγηση πιστοποιητικού στη Σούπερ Λιγκ 2, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι είναι αδύνατον να γίνει καταρτισμός των ομίλων. Ήταν τέτοια η απαισιοδοξία των στελεχών της ΕΠΟ, οι οποίοι έκαναν λόγο ακόμα και για αναβολή της σέντρας του Πρωταθλήματος, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 Οκτωβρίου.

Οι εκκρεμότητες παραμένουν και θα υπάρχουν και μετά την προθεσμία της Πέμπτης, αναγκάζοντας την ΕΠΟ να είναι πιο… δημιουργική στον καταρτισμό των ομίλων.

Πάντως, η καθυστέρηση των εξελίξεων στη Super League 2, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και νέα καθυστέρηση στην έναρξη της Γ’ Εθνικής. Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, υπολογίζονται κάποιες ομάδες της Super League 2 στους ομίλους με… αστερίσκο, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αγωνιστούν στην επαγγελματική κατηγορία. Εξάλλου, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (27/9, 14:00).

Αναφορικά με τους ομίλους, πάντα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο που θα πάνε οι νησιωτικές ομάδες. Στην ΕΠΟ υπάρχει το πλάνο για συνδυασμό των κρητικών ομάδων, που είναι 8, με τις δύο των ΕΠΣ Κυκλάδων, αν και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, μιας και δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυκόνου και Σαντορίνης με την Κρήτη.

Όσον αφορά τις ομάδες της Αθήνας, σχεδιάζεται να συνδυαστούν με αυτές των Δωδεκανήσων, Εύβοιας και Αργολίδας, ενώ του Πειραιά με αυτές της Λέσβου, της ΕΠΣΑΝΑ, της ΕΠΣΔΑ και της Λακωνίας.