Γερό “μπάσιμο” του Σαββίδη για τα τηλεοπτικά – Στο κάδρο και η Super League 2!

Νέα δεδομένα στο χώρο των τηλεοπτικών μεταδόσεων φαίνεται πως θα έχουμε τη νέα σεζόν, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να είναι έτοιμος μέσω του σταθμού που διατηρεί στην κατοχή του, του Open TV, να κάνει κίνηση για τις “άστεγες” ΠΑΕ της πρώτης εθνικής, αλλά για εκείνες της δεύτερης κατηγορίας!

Οι καθυστερήσεις και οι συνεχής αναβολές στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, θεωρητικά θα πάνε πίσω την έναρξη της Super League 2.

Ο Ίβαν Σαββίδης και το επιτελείο του φημολογείται ότι έχουν πάρει σημαντικές αποφάσεις, μετά την μετάδοση μέσω του Open TV του αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ που συγκέντρωσε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Live Sport” και το ρεπορτάζ του Νίκου Πετρουλάκη, οι ιθύνοντες του καναλιού και ο ιδιοκτήτης αυτού, σκέφτονται σοβαρά να κάνουν κίνηση για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των “άστεγων” της Super League 1 και της Super League 2!

Το αν όντως θα προχωρήσει αυτή η σκέψη, θα φανεί τις επόμενες μέρες και ειδικά μετά την ρεβάνς του ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ, καθώς ο μεγαλομέτοχος του “δικεφάλου του Βορρά” σκέφτεται προς το παρόν μόνο αυτό.

Το μόνο βέβαιο στην όλη υπόθεση είναι ότι σίγουρα την παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία και η Παναχαϊκή, καθώς ακόμα κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσα χρήματα (και αν) θα πάρουν η ΠΑΕ της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει ωστόσο και η τοποθέτηση του πρόεδρου της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκου που χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών προϋποθέτει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την δεύτερη λίγκα. Περιμένουμε την ΕΡΤ για να υλοποιήσει όσα έχουμε συμφωνήσει και η πρώτη πρόταση μείωσης που μας έγινε ήταν από τις 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα που είχε υποσχεθεί ο κ Βασιλειάδης στις 360.000 και την απορρίψαμε. Εάν το OPEN κάνει καλύτερη πρόταση και δεν έχουμε την αντίστοιχη της ΕΡΤ, φυσικά και θα το σκεφθούμε να μπούμε σε αυτό το κανάλι, αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει μόνη της σε κανάλι, βλέπετε τι συμβαίνει με ΠΑΣ Γιάννενα και Απόλλωνα…»