Γιάννης Μπουρλάκης: «Η Παναχαϊκή έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει»

Μετά από τρία χρόνια στο Διαγόρα Ρόδου, με τον οποίο κέρδισε ανόδους ο Γιάννης Μπουρλάκης το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, παίρνοντας μεταγραφή για το ιστορικό Αιγάλεω που έχει βάλει πλώρη για τις ανώτερες κατηγορίες.

Ο 27χρονος Πατρινός επιτελικός χαφ που έχει φορέσει την φανέλα της Παναχαϊκής και του Παναιγιαλείου παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο www.patragoal.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο με τον κορονοϊό, για τους μελλοντικούς του στόχους, για την Παναχαϊκή και για το αν θα επέστρεφε μελλοντικά στην Αχαΐα.

Πότε βλέπεις την επιστροφή στο πρωτάθλημα;

«Βιώνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση θα έλεγα γεμάτη αδιαφορία. Αδιαφορία προς εμάς και τις οικογένειές μας. Βρισκόμαστε στους 10 μήνες απραξίας και πραγματικά κανείς, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε θα επιστρέψουμε στα γήπεδα. Τόσο εμείς, όσο και οι συνάδελφοι μας στη Σούπερ Λίγκα 2 παλεύουμε για το αυτονόητο που είναι να αγωνιζόμαστε για αυτό που αγαπάμε. Πολλοί όμως είναι απέναντι μας. Το πότε θα μας “επιτρέψουν” να παίξουμε, μοιάζει αβέβαιο. Πηγαίνουμε από μήνα σε μήνα, κανείς δεν βρίσκει μια λύση σε αυτήν την κατάσταση, όπως γίνεται και στις υπόλοιπες χώρες».

Για τις ιδιαιτερότητες της επιστροφής στο γήπεδο για αρκετά ματς, με εμβόλιμες, σε αντιδιαστολή με την παύση των τελευταίων εβδομάδων και το «κλειδί» για ανταπόκριση στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα.

«Eφόσον επιστρέψουμε θα είναι και πάλι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους. Θα υπάρχουν σίγουρα εμβόλιμες αγωνιστικές για να βγει το πρόγραμμα μέχρι 10 Μαΐου (λόγω Euro). Βρισκόμαστε καιρό σε αποχή έχοντας στα πόδια μας πολλές προπονήσεις και ελάχιστα ματς. Προπονήσεις που κάνουμε κυρίως μονοί μας κάτω από άθλιες συνθήκες τις περισσότερες φορές. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας, αλλά πιστεύω πως ο καθένας από εμάς θα ήθελε έστω και έτσι να αγωνίζεται. Το μόνο θετικό είναι πως το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει πολλές αγωνιστικές.

Εάν και εφόσον γυρίσουμε το κλειδί θα είναι η ποιότητα του ρόστερ. Με τις συνθήκες που ζούμε και προπονούμαστε, τόσο καιρό πιστεύω πως όλες οι ομάδες θα βρίσκονται λιγάκι πίσω στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Όποια ομάδα έχει την ποιότητα πιστεύω θα είναι αυτή που θα ξεχωρίζει. Τέλος πιστεύω καταλυτικό ρόλο θα παίξει και το κίνητρο, ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν τα ψυχικά αποθέματα μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία να ανταπεξέλθουν εν μέρη και ποια ομάδα θα το θέλει περισσότερο αφετέρου».

Παρακολουθείς τα νέα των ομάδων της Αχαΐας;

«Παρακολουθώ αρκετά τις ομάδες της Αχαΐας, τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω των αδερφών μου, όσο και στις πιο μεγάλες κατηγορίες (Παναιγιάλειος και Παναχαϊκή). Χαίρομαι ιδιαίτερα που πλέον δίνονται πολλές περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο τοπικό.

Πως είδες την Παναχαϊκή στο φιλικό που δώσατε;

«Η Παναχαϊκή έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει. Έχει στο ρόστερ της ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις από την μεγαλύτερη κατηγορία. Σίγουρα έχω μια καλή εικόνα από το φιλικό που παίξαμε, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα στην ομάδα. Το σίγουρο είναι πως έχει τα φόντα και την δυναμική τη φετινή χρονιά (κορονοϊού επιτρέποντος) να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».

Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Αχαΐα;

«Δεν ξέρω αν και πότε θα γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήθελα να ξαναπαίξω στον Παναιγιάλειο. Μια ομάδα τεράστια που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξαναβρεί το δρόμο της».

Ποιοι οι στόχοι του Αιγάλεω και οι δικοί σου;

«Φέτος η ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει. Η ομάδα μας έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Έχει έναν εκπληκτικό πρόεδρο που μας παρέχει τα πάντα, ένα γήπεδο στολίδι. Στα αποδυτήρια το κλίμα είναι φοβερό και αυτό πιστεύω θα είναι και ένα έξτρα όπλο για εμάς. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και περιμένει πώς και πώς να πανηγυρίσει μια άνοδο. Ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα η πανδημία και να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Οι δικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Εύχομαι να είμαι υγιής και να καταφέρω στο 100%να βοηθάω την ομάδα μου. Είναι τιμή μου, που αγωνίζομαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αυτό μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να μην τα παρατάω ποτέ και να παλεύω, τόσο για τον εαυτό μου όσο και γι΄ αυτούς που με πίστεψαν».