Γιώργος Σωτηρόπουλος στο “Σπορ στο IONIAN”: “Θέλω να κοιτάζω τον Πατρινό φίλαθλο στα μάτια και να του λέω την αλήθεια” (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή “Σπορ στο ΙΟΝΙΑΝ” ήταν το βράδυ της Δευτέρας (3/2) ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Ο Πατρινός δημοσιογράφος εξήγησε τους λόγους της παραίτησης του ίδιου και των υπολοίπων στελεχών της ΠΑΕ (Μακρίδη, Βάνη, Μπέζα), ενώ σχολίασε και την δήλωση του Σάκη Καλογερόπουλου που είπε πως δεν δέχεται την παραίτηση Μπέζα.

Αρχικά σχετικά με την μη αποδοχή της παραίτησης Μπέζα από τον Σάκη Καλογερόπουλο δήλωσε:

“Ίσως να λειτούργησε το ηλεκτροσόκ που θέλαμε να κάνουμε με την παραίτηση μας. Ο κος Μπέζας είναι ένα άξιο στέλεχος, με τεράστια εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε η ομάδα να βγάλει με αξιοπρέπεια την χρονιά. Ίσως λοιπόν να συμβάλλαμε με την παραίτηση έτσι ώστε να αλλάξει κάτι. Πάντως, απ’ όσο γνωρίζω ο κος Μπέζας δεν έχει απαντήσει ακόμα στην δήλωση και επιθυμία του προέδρου”.

Σχετικά με την παραίτηση της προηγούμενης εβδομάδας:

“Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σχετικά με την παραίτηση της προηγούμενης εβδομάδας. Ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας και δεν είχα λόγο στα αγωνιστικά θέματα. Ο καθένας από εμάς, είχε λόγο και άποψη για τον τομέα του. Απλά, αποφασίσαμε να δούμε τι μας ενώνει και είπαμε σε πρώτη φάση να μιλήσουμε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, να του μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας, οι οποίοι ήταν έντονοι εκείνες τις ημέρες, καθώς η Παναχαϊκή που είναι μία τεράστια ομάδα και το λέω με όλη την ευθύνη του λόγου μου. Θέλαμε και εμείς να συμβάλλουμε να βγει η χρονιά με αξιοπρέπεια, γιατί καλώς ή κακώς υπάρχουν οικονομικά θέματα τα γνωρίζει όλος ο κόσμος και δεν πρέπει να τα κρύβουμε. Αυτά τα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε κάποιες αποχωρήσεις παικτών και γενικότερα στο να μην λειτουργεί σωστά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μιλήσουμε και να του πούμε τι θεωρούμε εμείς σωστό με βάση αυτά που πιστεύαμε. Χωρίς απαραίτητα αυτά τα οποία είπαμε να είναι και τα σωστά. Μπορεί εμείς να ήμασταν λάθος σε όσα πιστεύαμε. Σε κάθε περίπτωση όμως έπρεπε να τα πούμε, από τη στιγμή που εργαζόμασταν σε αυτή την ομάδα. Δεν συμφωνήσαμε με τον κο Καλογερόπουλο και αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε κάνοντας ένα «ηλεκτροσόκ» και να βρει η Παναχαϊκή τον δρόμο της και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Μπορεί να ήμασταν εμείς τα προβλήματα, δεν είναι όλοι τέλειοι. Η Παναχαϊκή είναι υπεράνω προσώπων. Η Παναχαϊκή δεν είναι κανένας Σωτηρόπουλος, κανένας Μπέζας, κανένας Βάνης, κανένας Μακρίδης. Όλοι είμαστε περαστικοί η ομάδα μένει. Επί προσωπικού θα ήθελα να τονίσω πως ως νέο παιδί και Πατρινός που έχω βιώσει πολλά σε αυτή την ομάδα, θέλω να κοιτάω τον φίλαθλο κόσμο στα μάτια και να του λέω την αλήθεια μου! Δεν τα βρήκαμε με τον μεγαλομέτοχο, αλλά ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει κάτι να αλλάξει η φιλοσοφία και να οδηγηθεί η ομάδα εκεί που πρέπει”.

Αναφορικά με τα πλήγματα που έχει δεχτεί το ρόστερ από αποχωρήσεις:

“Σίγουρα έχουν αποχωρήσει σημαντικοί παίκτες, αλλά μιλώντας με γεγονότα, νομίζω πως έχουν αποκτηθεί εξίσου ποιοτικοί και καλοί παίκτες σε προσιτή τιμή για την ΠΑΕ. Αυτό είναι δουλειά της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας. Ήρθε ο Μυτίδης που είναι επιθετικός επιπέδου Super League, ήρθε ο Ανάκογλου που αν είναι υγιής θα βοηθήσει απίστευτα τον εαυτό του και την ομάδα, ήρθε ο Φροξυλιάς που έχει ποιότητα αλλά είναι λίγο πιο πίσω, ήρθε ο Θεολόγου ένας έμπειρος στόπερ με παραστάσεις. Άρα λοιπόν, έγινε προσπάθεια να καλυφθούν επάξια τα κενά. Χωρίς βέβαια να μειώνω τους προηγούμενους καθώς και ο Κολ και ο Λινάρδος και τα παιδιά που ήταν χρόνια στην ομάδα όπως οι Μωραΐτης, Σούλης, Πολίμος ήταν σημαντικοί”.